«Για κάποιον παράξενο λόγο στην υπόθεση του Mega οι νόμοι δείχνουν απλώς υπάρχουν αλλά να μήν εφαρμόζονται.

Είτε πρόκειται για την καταπάτηση κάθε εδαφίου της εργατικής νομοθεσίας,είτε για την χωρίς καμία συνέπεια ανάλγητη στάση του τραπεζικού συστήματος,είτε για την αναιτιολόγητη διακοπή του σήματος απ΄τις συνδρομητικές πλατφόρμες κλπ

Το τελευταίο επεισόδιο σ’αυτό το mega-σήριαλ παίζεται από τις 30 Νοεμβρίου και μετά καθώς τη μέρα εκείνη εξέπνευσε και το όριο ενός μήνα που δίνει ο νόμος για την έκδοση απόφασης περί ειδικής εκκαθάρισης μετά τη σχετική συνεδρίαση της 30ης Οκτωβρίου. Παρ’αυτά,αν και ήδη διανύουμε την δεύτερη εβδομάδα “παράνομης” καθυστέρησης, κανείς δεν είναι σε θέση να απαντήσει τι ακριβώς συμβαίνει για μια ακόμη φορά στο παρασκήνιο.

Η κοινή γνώμη θεωρεί πως το “μαύρο στο Mega” ήταν το τέλος αλλά μέχρι αυτή τη στιγμή η ΤΗΛΕΤΥΠΟΣ ΑΕ υφίσταται κανονικά, το κανάλι εκπέμπει -έστω διαδικτυακά- και έχει κανονική ροή προγράμματος καθώς υπάρχουν ακόμη και σήμερα μερικοί εργαζόμενοι που προσέρχονται καθημερινά στην εργασία τους.

Το παρακάτω κείμενο, του δικηγόρου κ. Δημήτρη Καραμήτσα ο οποίος εκπροσωπεί δυναμικά αρκετές δεκάδες εκ των εργαζομένων, ρίχνει φως σε μερικά από τα σκοτεινά σημεία…

Το σύστημα μοιάζει αναποφάσιστο στο MEGA

Σχεδίασε και περίμενε ότι με περίπατο θα υλοποιήσει τους σκοπούς του: να κλείσει το κανάλι, να αφήσει απλήρωτους τους εργαζόμενους και το Δημόσιο, να εκμεταλλευτεί το προϊόν χωρίς σημαντικό αντίτιμο και να κλείσει ο κύκλος της συμπεριφοράς του μέσου κατά τα προηγούμενα χρόνια και των περίεργων χειρισμών του χρήματος.

Δεν περίμενε ότι θα έβρισκε μπροστά του την μεγαλύτερη ομάδα εργαζομένων που με την στρατηγική της δήλωσε και δηλώνει καθαρά ότι το κανάλι είναι βιώσιμο και μπορεί να λειτουργήσει, ότι θα υπερασπιστεί την εργασία και τα δικαιώματα των εργαζομένων, ότι ασκήσει τα δικαιώματα της προς κάθε κατεύθυνση ειδικά όταν θεωρεί όσα έχουν γίνει εμπαιγμό και εξαπάτηση του ποινικού δικαίου.

Μπροστά σε όλα αυτά και όσα έχουν εκτυλιχθεί στις αίθουσες των Δικαστηρίων, το σύστημα έχει μείνει άφωνο και πλέον αναποφάσιστο.

Οι δηλώσεις της πλειοψηφίας των εργαζομένων που διεκδικούν νόμιμα και εύλογα πράγματα, ανατρέπουν την στρατηγική που θέλει το κανάλι κλειστό και σε ειδική διαχείριση προς εκποίηση.

Η καθυστέρηση έκδοσης της απόφασης για την ειδική διαχείριση πέραν των ορίων που θέτει ο νόμος, εκφράζει την αδυναμία του συστήματος να απαντήσει κατά τρόπο νόμιμο και πειστικό σε όσα έθεσαν και απέδειξαν οι εργαζόμενοι και οι φορείς πνευματικών δημιουργών που αντιτέθηκαν στην ειδική διαχείριση και κατονόμασαν συμπεριφορές και συμφέροντα.

Οι εργαζόμενοι με την αποφασιστικότητα τους στο να μην αφήσουν τίποτα αναπάντητο και κυρίως να μην περάσουν τα σχέδια των τραπεζών να τους παρακάμψουν είναι αυτοί που έχουν πλέον την πρωτοβουλία των κινήσεων.

Το σύστημα έκανε ό,τι ήταν να κάνει προκειμένου να φέρει το μαύρο-αίσχος στον ιστορικότερο ιδιωτικό τηλεοπτικό σταθμό.

Τώρα που του τέλειωσαν οι κινήσεις θα δεχθεί τα επέκεινα όσων έχει προκαλέσει.

Απλήρωτοι εργαζόμενοι Mega»