Ερώτηση προς τους Υπουργούς Υποδομών & Μεταφορών κ. Κώστα Καραμανλή, Ανάπτυξης & Επενδύσεων κ. Άδωνι Γεωργιάδη και Πολιτισμού & Αθλητισμού κ. Λίνα Μενδώνη κατέθεσε ο Πρόεδρος της «Ελληνικής Λύσης» & Βουλευτής Λάρισας κ. Κυριάκος Βελόπουλος, σχετικά με την πρόθεση του Ναυτικού Ομίλου Μεσολογγίου να καταθέσει πρόταση για κατασκευή προπονητικού κωπηλατοδρομίου στον δίαυλο Μεσολογγίου – Αιτωλικού.

Η ερώτηση εστιάζει στις πρωτοβουλίες που πρέπει να λάβουν τα αρμόδια Υπουργεία προκειμένου να υλοποιηθεί το έργο αυτό, αξιοποιώντας είτε Εθνικούς είτε Ευρωπαϊκούς πόρους, ώστε η περιοχή να καταστεί πόλος έλξης για πλήθος κόσμου, δεδομένου ότι, το ως άνω άθλημα παρουσιάσει ραγδαία αύξηση της δημοφιλίας του, κατά την τελευταία δεκαετία.

 

Του Κυριάκου Βελόπουλου, Προέδρου Κόμματος, Βουλευτή Λάρισας

ΠΡΟΣ: Τον κο Υπουργό Υποδομών και Μεταφορών

Τον κο Υπουργό Ανάπτυξης και Επενδύσεων

Την κα Υπουργό Πολιτισμού και Αθλητισμού

 

ΘΕΜΑ: «Πρόταση Ναυτικού Ομίλου για προπονητικό κωπηλατοδρόμιο στον δίαυλο Μεσολογγίου – Αιτωλικού»

 

Κύριοι, κύριοι Υπουργοί,

Όπως μας αναφέρουν κάτοικοι του Μεσολογγίου, ο ναυτικός όμιλος της πόλης, αναμένεται να καταθέσει αρμοδίως πρόταση σχεδιασμού προπονητικού κωπηλατοδρομίου, στον δίαυλο που βρίσκεται πίσω από το χώρο της Μαρίνας Μεσολογγίου. Όπως είναι γνωστό, από το 2006, ο ως άνω όμιλος φιλοξενεί Ελληνικές και ξένες αποστολές Κανόε – Καγιάκ στις εγκαταστάσεις του. Οι ομάδες αυτές επιλέγουν τη λιμνοθάλασσα της Κλείσοβας, στο Μεσολόγγι, για πολυήμερες προπονητικές δράσεις. Δυστυχώς, όμως, οι σχετικές υποδομές εκεί είναι αρκετά προβληματικές και ένα τέτοιο έργο θεωρείται στρατηγικό, πολύτιμη υποδομή και προίκα για την περιοχή, αλλά και για όλο τον υποβαθμισμένο νομό Αιτωλοακαρνανίας.

Με δεδομένα όλα τα παραπάνω,

 

Ερωτώνται οι κ. κ. Υπουργοί:

Προτίθεσθε να λάβετε τις απαραίτητες πρωτοβουλίες, προκειμένου να υλοποιηθεί το ως άνω έργο, αξιοποιώντας, είτε Εθνικούς, είτε Ευρωπαϊκούς πόρους, στο μέτρο του εφικτού, προκειμένου η περιοχή, όντας αναβαθμισμένη,  να καταστεί πόλος έλξης για πλήθος κόσμου, δεδομένου ότι, το ως άνω άθλημα παρουσιάσει ραγδαία αύξηση της δημοφιλίας του, κατά την τελευταία δεκαετία; 

Ο Ερωτών Βουλευτής

Βελόπουλος Κυριάκος