Κόντρα σε κάθε πρόβλεψη, η εταιρεία που δημιούργησε η Αγρινιώτισσα Αλεξάνδρα Χολή στο ναδίρ της οικονομικής κρίσης στήριξε πάνω από 320 επιχειρηματίες από τα τέλη του 2011 μέχρι σήμερα

Θεωρήθηκε ριψοκίνδυνη ως και … μη γνωστική. Όμως εκείνη επέμεινε. Αψήφησε και ανέτρεψε όλα όσα οι περισσότεροι θεωρούσαν ανορθόδοξα και μη ρεαλιστικά, από την απόφασή της να σπουδάσει μηχανολόγος-μηχανικός ως το εγχείρημα του να στήσει μια μη κερδοσκοπική εταιρία στο ναδίρ της ελληνικής οικονομικής κρίσης.

Κι όμως, κόντρα σ” όλες τις προβλέψεις, η Metavallon.org, η επιχείρηση που εμπνεύστηκε και ξεκίνησε η νεαρή Αλεξάνδρα Χολή το 2011, αποτέλεσε μια πρωτοπόρα δράση στο χώρο των επιχειρήσεων, ως υποδειγματική αστική μη κερδοσκοπική επιχείρηση για την στήριξη και προώθηση νέων καινοτόμων επιχειρήσεων. Κάπως έτσι, η εμπνεύστριά της, κέρδισε ένα μεγάλο στοίχημα, τόσο λόγω της κοινωνικοοικονομικής κρίσης, όσο και της παντελούς έλλειψης του σχετικού οικοσυστήματος, το στήσιμο της υποδομής του οποίου ανέλαβε το εν λόγω εγχείρημα.

Η Metavallon.org «έβγαλε φτερά» σε πολύ μικρό χρονικό διάστημα. Από τα τέλη του 2011, η εταιρεία ενδυνάμωσε και στήριξε με τα προγράμματά της πάνω από 320 επιχειρηματίες στην Ελλάδα και σε όλη την Ευρώπη, ενώ πρόσφατα, βάσει της επιτυχημένης και αναγνωρισμένης πορείας της, η Metavallon.org μετεξελίχθηκε σε πρότυπη επενδυτική εταιρία, την Metavallon VC. Πλέον αποτελεί τη μια από 4 Partners του επενδυτικού αυτού fund, το οποίο συγκέντρωσε 32 εκατομμύρια ευρώ (!) προς διαχείριση.

Πως να μην έρθει ως φυσική συνέχεια το ότι η η Αλεξάνδρα Χολή αποδείχτηκε, μετά από ένα σκληρό και δύσκολο συναγωνισμό, η νικήτρια του του Study UK Entrepreneurial Award 2018 στην Ελλάδα στο πλαίσιο της απονομής των υψηλού κύρους Βραβείων Αποφοίτων Βρετανικής Εκπαίδευσης 2017-18 (Study UK Alumni Awards) από το British Council Ελλάδας, σε συνεργασία με τη Βρετανική Πρεσβεία στην Αθήνα που τιμούν τις εξαιρετικές επιτυχίες αποφοίτων ανώτατης εκπαίδευσης του Ηνωμένου Βασιλείου;

thetoc.gr