ΕΥΛΟΓΗCΟΝ: Ο Θεός συγχωρεί – Ενίοτε, όμως, …τιμωρεί!

Αχ, αυτό το Αγρίνιο!

Έχει τρελάνει κόσμο, σε ύπαιθρο χώρα και σε μεγαλοαστικά καθεστώτα. Τρικυμία εν κρανίω, …ξανά!

Σε κατάσταση απόλυτης σύγχυσης παραμένει η γνωστή πλέον στους αγρότες εταιρεία της GAIA EΠΕΙΧΕΙΡΕΙΝ Α.Ε. και η μεγαλομέτοχός της Neuropublic, που συστηματικά υπονομεύουν τους αγρότες και τις οργανώσεις τους, επιχειρώντας, για μια ακόμη φορά,  μέσω της εφημερίδας συμφερόντων τους, της “Υπαίθρος Χώρα” (και της ηλεκτρονικής της έκδοσης), να σπιλώσουν το Αγρίνιο, τους παραγωγούς και την Ένωση.

Αυτή τη φορά οι «επιθεωρητές Κλουζώ», σε ρόλο κάτι ανάμεσα σε ντέντεκτιβ και εισαγγελέα, ανακάλυψαν ιερό σκάνδαλο, με τη μίσθωση βοσκοτόπων στα Κύθηρα! Φυσικά, η εν λόγω εφημερίδα ευθέως υπαινίσσεται ευθύνη του Συνεταιρισμού όπου οι παραγωγοί έκαναν τις Αιτήσεις, αλλά ουδεμία αναφορά κάνει στον Φορέα Συντονισμού…

Και πραγματικά εντυπωσιακό το γεγονός ότι για μια ακόμη φορά κάνουν το ίδιο λάθος, μη έχοντας διδαχθεί από τα αμαρτήματα του πρόσφατου παρελθόντος:

Ακόμη κι αν υποθέσουμε (κάτι που σε καμία περίπτωση δεν μπορούμε να το πούμε εμείς) πως πράγματι υπάρχει ευθύνη των παραγωγών στην συγκεκριμένη υπόθεση, η Ένωση, το ΚΥΔ, το κάθε ΚΥΔ, τι ευθύνη μπορεί να έχει;

Ελεγκτικός μηχανισμός είναι; Θα υποκαταστήσει ένα ΚΥΔ το ρόλο του κράτους και των υπηρεσιών του;

Θα παραστήσει το ΣΔΟΕ, τον ανακριτή και τον εισαγγελέα …ή θα υποκαταστήσει τον ΟΠΕΚΕΠΕ, όπως έχουν αφεθεί κάποιοι να κάνουν;

Και, μιας και το έφερε η κουβέντα, πόθεν πως δύναται η συγκεκριμένη εφημερίδα να δημοσιεύει προσωπικά δεδομένα παραγωγών, έγραφα, συμφωνητικά κτλ;

Που τα βρήκε;

Και …ο εισαγγελέας, θα παρέμβει;

Κάτι ανάλογο είχε κάνει και με τα περιβόητα «βιολογικά sms», τινάζοντας στον αέρα το πρόγραμμα!

Με ακρίβεια δεκαδικού αριθμού ψάρευε πελάτες για τα μαγαζί, χρησιμοποιώντας τα προσωπικά δεδομένα των παραγωγών κατά ανήθικο τρόπο και τη βάση δεδομένων του Ο.ΠΕΚΕΠΕ ωσάν να ήταν τσιφλίκι του παππού τους.

Για την ιστορία με το μοναστήρι στα Κύθηρα, ούτε γνώση έχουμε ούτε άποψη. Δεν μας αφορά. Εικάζουμε ότι οι παραγωγοί έπεσαν θύματα κάποιου επιτηδείου και πως δεν υπάρχει καμία ευθύνη για αυτούς. Θα τα βρει η δικαιοσύνη αυτά.

Η Δικαιοσύνη, στην οποία θα καταφύγουμε ξανά, αφού άλλος τρόπος να αντιμετωπίσει κανείς την ανοησία και την εμπάθεια, δεν υπάρχει.

Κατανοούμε, βέβαια, ότι η Ένωση έχει ενοχλήσει πολύ Κατανοούμε πως η απόλυτη επιτυχία του ΟΣΔΕ χωρίς τον δήθεν «συντονιστή», όπως έχουν συνομολογήσει Υπουργείο και Ο.Π.Ε.Κ.Ε.Π.Ε., ανοίγει δρόμους και για τα υπόλοιπα ΚΥΔ σε όλη τη χώρα.

Αντιλαμβανόμαστε ότι οι διαπιστώσεις επί της Έκθεσης που πρόσφατα δημοσιοποίησε, για πρώτη φορά, ο Ο.Π.Ε.Κ.Ε.Π.Ε., φροντίζοντας να «εξαφανίσει» τον δήθεν φορέα συντονισμού, …στεναχώρησαν κόσμο και κοσμάκι.

Ωστόσο, εδώ ισχύει εκείνο που είπε ένας από τους σημαντικότερους Έλληνες στιχουργούς και χρονογράφους του 18ου αιώνα, ιερομόναχος γαρ, αλλά όχι σε Ι. Μονή των Κυθήρων, ο Καισάριος Δαπόντες:

Το γαρ πολύ της θλίψεως γεννά παραφροσύνην.

e-ea.gr