Μόλις τελείωσε η ειδική εκπομπή της EBU που προβλήθηκε στη θέση της Eurovision 2020 με τίτλο «Eurovision: Europe Shine A Light». Στο κλείσιμο της εκπομπής ανακοινώθηκε επίσημα πλέον ότι ο Διαγωνισμός Τραγουδιού της Eurovision 2021 θα διοργανωθεί στο Ρότερνταμ. Το μόττο του διαγωνισμού επίσης παραμένει το ίδιο: «Open Up».

Η συμφωνία

Η EBU και οι τηλεοπτικοί φορείς της Ολλανδίας, NPO, NOS και AVROTROS συμφώνησαν να διοργανωθεί ο επόμενος διαγωνισμός της Eurovision στην ίδια πόλη που είχε προγραμματιστεί για φέτος, αλλά ακυρώθηκε λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού: στο Ρότερνταμ!

Οι πρώτες δηλώσεις του νέου Εκτελεστικού Επόπτη

Είμαστε εξαιρετικά χαρούμενοι που μπορούμε πλέον να προχωρήσουμε. Είναι άκρως σημαντικό να επιστρέψει του χρόνου ο Διαγωνισμός Τραγουδιού της Eurovision και είμαστε ικανοποιημένοι που έχουμε την κατάλληλη αφοσίωση από τα μέλη μας στην Ολλανδία να μεταδώσουν από το πολυαγαπημένο σόου ξανά σε όλο τον κόσμο.

Πιστεύω ακράδαντα πως όλοι όσοι εμπλεκόμαστε με τον Διαγωνισμό Τραγουδιού της Eurovision θα σταθούμε ενωμένοι στις προκλήσεις και θα επαναφέρουμε τον Διαγωνισμό πιο δυνατό από ποτέ, εξασφαλίζοντας τη μακροζωία του για τις επόμενες δεκαετίες.

Martin Österdahl, Εκτελεστικός Επόπτης του Διαγωνισμού Τραγουδιού της Eurovision

φωτογραφία: Harold Wijnhold

Αισιοδοξία και αποφασιστικότητα

Τώρα, περισσότερο από ποτέ, είναι σημαντικό εμείς, ως δημόσιος τηλεοπτικός φορέας, να είμαστε αφοσιωμένοι στη συνέχιση της ευρωπαϊκής παράδοσης και να διοργανώσουμε ένα σπουδαίο γεγονός, το οποίο ο κόσμος θα προσμένει μέσα σ’ αυτές τις δύσκολες εποχές. Θα κάνουμε το παν κατά το δυνατό να διοργανώσουμε έναν πολύ ιδιαίτερο διαγωνισμό.

Shula Rijxman, Πρόεδρος του NPO

«θα το κάνουμε πραγματικότητα, θα ανοιχτούμε»

Η ομάδα μας είναι περήφανη και ενθουσιασμένη να κοιτάζει μπροστά με ανανεωμένη ενέργεια να διοργανώσουμε έναν φανταστικό Διαγωνισμό Τραγουδιού της Eurovision 2021. Ναι, με αίσθηση ρεαλισμού που συμβαδίζει με την εποχή που ζούμε, αλλά και με φιλοδοξία και δημιουργικότητα. Ανυπομονούμε να συνεργαστούμε με όλη την οικογένεια της Eurovision ώστε να το πραγματοποιήσουμε.

Sietse Bakker, Εκτελεστικός Παραγωγός

Εurovision.tv

Δημήτρης Χριστούλιας – ogaegreece.com