Τις επόμενες ημέρες ξεκινούν οι αιτήσεις για το φοιτητικό επίδομα του Ιδρύματος Κρατικών Υποτροφιών (Ι.Κ.Υ.). Το φοιτητικό επίδομα αφορά στο ακαδημαϊκό έτος 2018-2019 και θα αγγίζει τα 380 ευρώ. Το Ι.Κ.Υ. ενημερώνει τους ενδιαφερόμενους ότι τις προσεχείς ημέρες ολοκληρώνονται οι διοικητικές διαδικασίες, προκειμένου να δημοσιευθεί η σχετική πρόσκληση.

Άμεσα θα αρχίσουν να υποβάλλονται αιτήσεις στο πλαίσιο της Πράξης «Πρόγραμμα Οικονομικής Ενίσχυσης Επιμελών φοιτητών/τριων που ανήκουν σε Ευπαθείς Κοινωνικές Ομάδες» – Γ’ κύκλος (ακαδ. έτος 2018/19). Οι υποψήφιοι οφείλουν να κάνουν τις αιτήσεις τους σε ηλεκτρονική μορφή.

 

Ποιοι είναι οι δικαιούχοι

Για να κάνουν αίτηση οι φοιτητές πρέπει να πληρούν τα εξής κριτήρια:

Να είναι Έλληνες υπήκοοι ή υπήκοοι άλλης χώρας της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
Να είναι κάτοχοι ακαδημαϊκής ταυτότητας σε ισχύ,
Να είναι κάτοχοι Α.Φ.Μ.
Η υπηκοότητα να συνδέεται μόνο με το πρόσωπο του φοιτητή και όχι με των γονέων ή κηδεμόνων του.

 

Διαδικασία υποβολής για το φοιτητικό επίδομα

Για την είσοδό τους στην ηλεκτρονική εφαρμογή οι δικαιούχοι (γονείς ή φοιτητές) θα χρησιμοποιήσουν το όνομα χρήστη (username) και τον κωδικό (password), που του χορηγήθηκε από την ΑΑΔΕ για τις ηλεκτρονικές υπηρεσίες του taxisnet. Η εισαγωγή των κωδικών πρόσβασης επέχει θέση δήλωσης συναίνεσης διασταύρωσης των στοιχείων του.

 

Ο αιτών συμπληρώνει υποχρεωτικά στα αντίστοιχα πεδία της αίτησης τα ακόλουθα στοιχεία:

Τον αριθμό της ακαδημαϊκής ταυτότητας του φοιτητή,
Τον Αριθμό Φορολογικού Μητρώου (Α.Φ.Μ.) του ιδίου, του/της συζύγου και του φοιτητή εάν δικαιούχος είναι ο γονέας ή μόνο το Α.Φ.Μ. του ιδίου στην περίπτωση που δικαιούχος είναι ο φοιτητής (σύμφωνα με το άρθρο 2 ΚΥΑ),
Τον αριθμό του ηλεκτρονικού μισθωτηρίου συμβολαίου,
Τον αριθμό του τραπεζικού του λογαριασμού (ΙΒΑΝ).

ethnos.gr