Στη φυλακή για το θάνατο της γιαγιούλας μετά τη ληστεία

Στη φυλακή οδηγούνται, μετά την απόφαση του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων Ανατολικής Κρήτης, στο Ηράκλειο και οι 4 κατηγορούμενοι για την υπόθεση τη ληστεία της γιαγιάς από την Ζήρο, η οποία ξεψύχησε στο νοσοκομείο 20 ώρες από την εισβολή ληστών.

Οι δύο κατηγορούμενοι καταδικάστηκαν σε ποινή κάθειρξης 13 ετών για θανατηφόρα ληστεία. Οι άλλοι δύο κρίθηκαν ένοχοι για απλή συνέργεια σε ληστεία και καταδικάστηκαν σε κάθειρξη 7 ετών. Και οι τέσσερις θα οδηγηθούν στη φυλακή καθώς το δικαστήριο δεν έδωσε αναστέλλουσα δύναμη στην έφεση.

Να μην δοθεί αναστέλλουσα δύναμη στην έφεση πρότεινε και η εισαγγελέας της έδρας, η οποία τους χαρακτήρισε επικίνδυνους να διαπράξουν και άλλες αξιόποινες πράξεις.

Η 89 ετών γυναίκα, πριν αφήσει την τελευταία πνοή της, πρόλαβε και έδωσε περιγραφή των δραστών. Αναγνώρισε με βεβαιότητα των ένα εξ’ αυτών, λέγοντας ότι ήταν ο άνθρωπος που συχνά επισκεπτόταν το τελευταίο διάστημα το βενζινάδικό της και την πίεζε να της πουλήσει φρούτα σε αντάλλαγμα για τα καύσιμα που χρειαζόταν για το όχημά του.

Η γιαγιά μάλιστα, κατάφερε να δαγκώσει τον ένα εκ των ληστών, με αποτέλεσμα εκείνος να τη χτυπήσει με γροθιά στο κεφάλι.

Οι αδίστακτοι ληστές, την είχαν φιμώσει, την είχαν χτυπήσει και είχαν εξαφανιστεί, αφού πρώτα κατάφεραν να της πάρουν 5.000 ευρώ.

Η άτυχη γυναίκα δεν θέλησε εκείνο το βράδυ να μεταφερθεί στο νοσοκομείο, ωστόσο στη συνέχεια η κατάστασή της επιδεινώθηκε και κατέληξε 20 ώρες αργότερα με τη νεκροψία να δείχνει εγκεφαλικό αιμάτωμα.

cretalive