Ως «Ημέρα Μνήμης για τη Γενοκτονία των Ελλήνων στον Μικρασιατικό Πόντο» έχει ανακηρυχθεί η 19 Μαΐου, όπου 353.000 ψυχές ζητούν δικαίωση. Το τεράστιο πανό που τοποθετήθηκε στο Δημαρχείο της Θεσσαλονίκης, προσφορά του μεγαλομετόχου του Π.Α.Ο.Κ., Ιβάν Σαββίδη.

Η Ημέρα Μνήμης για τη Γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου καθιερώθηκε το 1994 με απόφαση της Βουλής Ελλήνων και τιμάται κάθε χρόνο στις 19 Μαΐου. Φέτος, θα συμπληρωθούν 101 χρόνια όταν ο Μουσταφά Κεμάλ, από τη Σαμψούντα, εκκινούσε την αγριότερη φάση της γενοκτονίας των Ποντίων.

Ωστόσο την φετινή χρονιά θα τιμηθεί διαφορετικά η Ημέρα Μνήμης της Γενοκτονίας των Ποντίων, πάντα στο πλαίσιο των μέτρων για τον περιορισμό της πανδημίας του κορωνοϊού.

Παράλληλα όμως, φέτος στο Δημαρχείο της Θεσσαλονίκης τοποθετήθηκε ένα μεγάλο πανό στη μνήμη των 353 χιλιάδων θυμάτων της τούρκικης βαρβαρότητας.

Το συγκεκριμένο πανό είναι μια προσφορά του μεγαλομετόχου της Π.Α.Ε. Π.Α.Ο.Κ., Ιβάν Σαββίδη και τοποθετήθηκε το πρωί του Σαββάτου στο Δημαρχείο Θεσσαλονίκης παρουσία του Δημάρχου, Κωνσταντίνου Ζέρβα.

sdna.gr