Ο Γιάννης Σπαλιάρας μιλάει για την αμοιβή από τη σειρά του Netflix

“O ρόλος μου είναι αμέσως μετά τον κεντρικό πρωταγωνιστή”

Πιο ενθουσιασμένος από ποτέ μοιάζει ο Γιάννης Σπαλιάρας έπειτα και από την ολοκλήρωση των γυρισμάτων για τη νέα σειρά, “El Señor de los Cielos” στην οποία συμμετέχει, παραγωγής Netflix. Ο ηθοποιός μίλησε στον Αλέξανδρο Πρίφτη και το Down Town Κύπρου τόσο για την εμπειρία από τις μέρες εργασίας στη Λατινική Αμερική όσο και για τα ποσά που έλαβε για τη σειρά!

Σε ξέρουμε περίπου 20 χρόνια. Ένιωσες δικαιωμένος μετά από τόσα χρόνια δουλειάς, μετά από αυτή την επίτευξη του στόχου σου;

Ναι, σίγουρα. Αυτό δεν μπορούσα να το περιμένω, γιατί δεν υπάρχουν τέτοιες ευκαιρίες στην Ελλάδα. Συνήθως, παίρνουν Έλληνες για μία-δύο ατάκες, όχι για 15 επεισόδια. Ήταν κάτι αναπάντεχο! Το να μένεις στην Ελλάδα και να σε φωνάξουν να πρωταγωνιστήσεις σε 15 επεισόδια, δεν έχει ξανασυμβεί θεωρώ. Έτυχε. Υπάρχουν παιδιά στην Αμερική -είναι και φίλοι μου- όπως ο Χρήστος Βασιλόπουλος, ο Αλέξης Γεωργούλης, που αφιέρωσαν πέντε και δέκα χρόνια στο Los Angeles – στην αρχή έκλειναν πολύ μικρούς ρόλους. Δεν είναι εύκολο πράγμα!

Επειδή έχεις παίξει σε πολλές ελληνικές σειρές, ήταν μεγάλη η σύγκριση με μία αμερικάνικη παραγωγή; Τι σου έκανε πιο πολλή εντύπωση;

Σύγκριση δεν υπάρχει, μη λέμε ψέματα. Έχουμε τεράστιες διαφορές. Μου έκαναν εντύπωση οι κάμερες και η τεχνολογία που έχουν – δεν τα είχα δει ποτέ στη ζωή μου. Είναι πολύ μπροστά! Δεν σου συζητώ για το budget. Έχει αληθινά όπλα, κανονικές ανατινάξεις και σπουδαία εξειδίκευση. Θυμάμαι σε μία σκηνή, όπου έπεφτε ένας πυροβολισμός και μία μπουνιά, ερχόταν ειδικός άνθρωπος για τα όπλα και μας έδειχνε τα πάντα – υπήρχε ειδικός που σου έδειχνε πώς να παλεύεις και πώς να ρίξεις μία μπουνιά, και σου έβαζε μαξιλαράκια στα γόνατα και στους αγκώνες. Χρησιμοποιούν πολλούς κασκαντέρ -εκεί τους αποκαλούν standmen- αλλά αυτή τη δουλειά την κάνουν cameramen. Έχουν την κάμερα και κρέμονται πενήντα μέτρα από το έδαφος, κάνουν επικίνδυνα πράγματα.

Η αμοιβή σου ήταν μεγάλη; Πήρες πολλά χρήματα για όλο αυτό;

Δεν πήρα πάντως εκατομμύρια, όχι… Συγκριτικά, όμως, με τα ποσά που δίνονται εδώ, ήταν ανώτερα. Τρεις φορές περισσότερα περίπου. Για τα δεδομένα ήταν καλή αμοιβή, διότι ο ρόλος μου είναι αμέσως μετά τον κεντρικό πρωταγωνιστή. Δεν άγγιξα τα τρελά λεφτά του Hollywood, αλλά ήταν καλύτερα από τα ελληνικά δεδομένα.

zappit.gr