Την απόφαση να κλείσει το ΑΡΤ TV γνωστοποίησε με δήλωσή του ο Γιώργος Καρατζαφέρης. Ο πρώην βουλευτής και ιδιοκτήτης του καναλιού πήρε αυτή την απόφαση μετά το πρόστιμο των 150 χιλιάδων που του επιβλήθηκε για το εμετικό γκάλοπ για τον Ζακ Κωστόπουλο.

«Το κανάλι κλείνει. Δεν θα μπορέσουμε να συνεχίσουμε μετά την 1η Ιανουαρίου» σημείωσε ο ιδιοκτήτης του καναλιού αποδίδοντας το κλείσιμό του στην κυβέρνηση και το Ε.Σ.Ρ.. «Το πρόστιμο του Ε.Σ.Ρ. μας οδηγεί στο κλείσιμο του καναλιού» ανέφερε και πρόσθεσε ότι θα ακολουθήσει όλα όσα προβλέπει ο νόμος.

Ο Γιώργος Καρατζαφέρης τόνισε ακόμη ότι διώκεται για τις πολιτικές του ιδέες.

Σύμφωνα με την απόφαση του ΕΣΡ για το «γκάλοπ» υπήρξε προσβολή μνήμης νεκρού, δυσμενής διάκριση λόγω σεξουαλικού προσανατολισμού και παραποίηση των γεγονότων.

Μια ημέρα μετά, στα γραφεία της ανεξάρτητης Αρχής εστάλη απειλητικό σημείωμα κατά της ζωής των μελών του οργάνου και των οικογενειών τους, απαιτώντας την αναίρεση της απόφασης.

Το ΑΡΤ ξεκίνησε να εκπέμπει ως Telecity τον Μάρτιο του 1990 όπου και διατήρησε αυτή την ονομασία μέχρι το 2001. Στη συνέχεια μετονομάστηκε σε Τηλεάστυ ενώ το 2012 πήρε το όνομα ΑΡΤ.