Ι.Μ. Μυρτιάς: Κατανυκτική ατμόσφαιρα παραμονή 15Αύγουστου (Video – Photos)

Κατανυκτική ατμόσφαιρα στην Ιερά Μονή Παναγίας Μυρτιάς παραμονή του 15Αύγουστου εκεί όπου πιστοί κάθε ηλικίας παρευρέθηκαν θέλοντας να εκκλησιαστούν και να προσευχηθούν συνάμα, ιδιαίτερα φέτος, σε μία δύσκολη χρονιά για ολόκληρη την ανθρωπότητα σε κοινωνικό αλλά και οικονομικό επίπεδο. 

Όπως, είθισται τέτοια μέρα σε εκκλησίες και μοναστήρια τελέσθηκε ο Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός μετ΄ αρτοκλασίας και Θείου Κηρύγματος, ενώ στην συνέχεια ακολούθησαν ο Επιτάφιος, τα Εγκώμια και η Περιφορά του Επιταφίου γύρω από την Ιερά Μονή Παναγίας Μυρτιάς.

Το AgrinioTimes.gr ήταν εκεί και σας μεταφέρει το κλίμα μέσα από τα παρακάτω βίντεο αλλά και το πλούσιο φωτογραφικό υλικό.

Της Μυρτίας λέγεται από γειτνίασή της με την ομώνυμη κοινότητα. Βρίσκεται σε απόσταση 20 χιλιομέτρων από το Αγρίνιο προς Θέρμο κι έχει θέα προς τη λίμνη της Τριχωνίδος. Με τη Μονή ασχολήθηκαν αρκετοί από τους ειδικούς, γιατί με την μακρά ιστορία της προκαλεί το ενδιαφέρον των μελετητών. Μια πρώτη σύντομη παρουσίαση της έκανε το 1897 ο Woodhouse, ενώ το 1928 ο λαογράφος Δημ. Λουκόπουλος δημοσίευσε αρχειακές πληροφορίες από τον χειρόγραφο Κώδικα της Μονής που φέρει τον τίτλο « Πρόθεσις της Υπεραγίας Θεοτόκου της επονομαζόμενης Μυρτιάς των Κουρητών πλησίον Γουρίτσας και Καλυδώνος λίμνης».

Με πληροφορίες από το enromiosini.gr