Συνελήφθη, χθες το πρωί, στην Πάτρα, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Ήλιδας, σε συνεργασία με αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πατρών, ένας άνδρας, σε βάρος του οποίου σχηματίσθηκε δικογραφία για διάπραξη κλοπών.

Μ​ε την ίδια κατηγορία βαρύνονται και δυο ακόμα φερόμενοι συνεργοί του συλληφθέντα, τα πλήρη στοιχεία των οποίων έχουν ταυτοποιηθεί.

Ειδικότερα, οι κατηγορούμενοι, προχθές το απόγευμα, ενεργώντας από κοινού, μετέβησαν σε οικία ηλικιωμένης σε περιοχή της Αμαλιάδας, όπου οι δυο από αυτούς με την μέθοδο της απασχόλησης, της αφαίρεσαν το χρηματικό ποσό των 500 ευρώ και διέφυγαν με όχημα, στο οποίο τους ανέμενε ο τρίτος δράστης.

Για τη διερεύνηση του περιστατικού κινητοποιήθηκαν οι αστυνομικοί του Τμήματος Ασφαλείας Ήλιδας, οι οποίοι εντόπισαν χθες το πρωί τον φερόμενο ως δράστη στην Πάτρα και τον συνέλαβαν σε συνεργασία με αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πατρών.

Από την έρευνα των αστυνομικών του Τμήματος Ασφαλείας Ήλιδας, προέκυψε ότι οι άνδρες ενεργώντας από κοινού, φέρονται να είχαν διαπράξει από την 03-05-2020 έως και την 18-05-2020, τις εξής κλοπές σε περιοχές της Ηλείας:

• Την 03/05/2020 εισήλθαν σε οικία ηλικιωμένου ημεδαπού και με την μέθοδο της απασχόλησης αφαίρεσαν από την τσέπη του παντελονιού του το χρηματικό ποσό των 780 ευρώ.

• Την 08/05/2020 μετέβησαν σε οικία ηλικιωμένης ημεδαπής και προφασιζόμενοι τους πλανόδιους πωλητές αφαίρεσαν το χρηματικό ποσό των 65 ευρώ.

• Την 18/05/2020 μετέβησαν σε κατάστημα μίνι μάρκετ και αποπειράθηκαν να αφαιρέσουν χρήματα, χωρίς ωστόσο να ολοκληρώσουν την πράξη τους.

Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αμαλιάδας, ενώ το αυτοκίνητο κατασχέθηκε ως μέσο τέλεσης διάπραξης των κλοπών.

astynomia.gr