Η Κομματική Οργάνωση Δυτικής Ελλάδας του Κ.Κ.Ε., καλεί τους εργαζόμενους, τα λαϊκά στρώματα της Αχαΐας και της ευρύτερης Περιοχής, σε επαγρύπνηση και ετοιμότητα, να μην δεχθούν την εγκατάσταση πυρηνικών όπλων στη βάση του Αράξου.

Πρόκειται για σχέδια που καταγγείλαμε από την πρώτη στιγμή και επιβεβαιώνονται από δημοσίευμα της εφημερίδας «Πελοπόννησος» όπου αναφέρει: «Στην επικαιρότητα επανέρχεται τις τελευταίες ημέρες, το σενάριο χρησιμοποίησης της βάσης του Αράξου, για την αποθήκευση πυρηνικών όπλων των Η.Π.Α., λόγω της κλιμακούμενης έντασης με την Τουρκία και των πολεμικών επιχειρήσεων στη Συρία.

Όπως ανέφεραν σε δημοσίευμά τους πριν από λίγες ημέρες οι New York Times, τα υπουργεία Εξωτερικών και Ενέργειας των Η.Π.Α., εξέτασαν – με απόλυτη μυστικότητα – την πιθανότητα μετακίνησης 50 πυρηνικών όπλων, που διατηρούν στη βάση του Ιντσιρλίκ στην Τουρκία».

Οι εξελίξεις με τον πόλεμο στη Συρία και με την υπογραφή της «Αμοιβαίας Αμυντικής Συμφωνίας Ελλάδας – Η.Π.Α. από την Κυβέρνηση της Ν.Δ., επιβεβαιώνουν τη βαθύτερη εμπλοκή της χώρας μας ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς και πολέμους, σε βάρος των λαών.

Ευθύνες για αυτό έχει και ο ΣΥ.ΡΙΖ.Α, καθώς και άλλες δυνάμεις, που στηρίζουν το ΝΑΤΟ και την Ε.Ε.

Καλούμε τους εργαζόμενους και τη νεολαία της Δυτικής Ελλάδας, σε πλατιά συσπείρωση δυνάμεων. Να μην δεχθούν την εγκατάσταση πυρηνικών στον Άραξο. Να εκφράσουν την πλήρη αντίθεσή τους σε κάθε τέτοιο σχεδιασμό που θέλει την Ελλάδα ορμητήριο πολεμικών αποστολών σε βάρος των λαών.

Εμπρός στην πάλη για:

Να σταματήσουμε τη σχεδιαζόμενη μεταφορά πυρηνικών στον Άραξο.
Να κλείσουν όλες οι ξένες βάσεις και τα Αμερικανονατοϊκά Στρατηγεία στη χώρα μας.
Αποδέσμευση από το ΝΑΤΟ και την Ε.Ε., με το λαό να κάνει κουμάντο στον τόπο του, με τη δική του εξουσία.