Καπράλος: «Δεν υπήρχε πιο σωστή απόφαση από την αναβολή των Ολυμπιακών Αγώνων»

Το παρασκήνιο της αναβολής των Ολυμπιακών Αγώνων του Τόκιο και την πιθανότητα να γίνουν οι αγώνες το καλοκαίρι του 2021 ανέλυσε ο πρόεδρος της Ε.Ο.Ε., Σπύρος Καπράλος.

Τις πρώτες συζητήσεις για την πιθανή ημερομηνία διεξαγωγής των Ολυμπιακών Αγώνων του Τόκιο ανέφερε σε συνέντευξή του ο Σπύρος Καπράλος.

Ο πρόεδρος της Ελληνικής Οργανωτικής Επιτροπής σχολίασε στην εκπομπή «MEGA Sports Weekend» την πιθανότητα να διατηρηθούν και για το καλοκαίρι του 2021 οι ίδιες ημερομηνίες που είχαν οριστεί από την αρχή (24 Ιουλίου – 9 Αυγούστου).

Παράλληλα χαρακτήρισε την αναβολή ως την πιο σωστή απόφαση και αναφέρθηκε στο παρασκήνιο που υπήρξε.

«Ο κόσμος έχει αλλάξει και τον τελευταίο μήνα τα πράγματα άλλαζαν μέρα με τη μέρα. Όταν οι αθλητές δεν έχουν μέρος για να προπονηθούν, όταν κινδυνεύει η υγεία τους και όταν οι Ολυμπιακοί Αγώνες που είναι μια γιορτή της ανθρωπότητας δεν θα μπορούσαν να γίνουν με θεατές, τότε δεν υπήρχε πιο σωστή απόφαση από την αναβολή τους για το 2021», ανέφερε ανάμεσα σε άλλα και συνέχισε:

«Οι Ολυμπιακοί θα μπορούσαν να έχουν ακυρωθεί με μονομερή απόφαση της Δ.ΟΕ., αλλά αυτό ήταν εύκολο θα είχε όμως μεγάλες συνέπειες σε όλους αυτούς που ανήκουν στην ολυμπιακή οικογένεια, ενώ μεγάλες θα ήταν και οι οικονομικές συνέπειες».

Όσο για τη νέα ημερομηνία που θα οριστεί για τους αγώνες, είπε: «Νομίζω μέσα στις επόμενες μέρες αυτό θα γίνει καθώς, ήδη έχει υπάρξει επικοινωνία με τις παγκόσμιες αθλητικές ομοσπονδίες. Έγινε ένας πρώτος γύρος επικοινωνίας με τις αθλητικές ομοσπονδίες για το αν είναι καλύτερο να γίνουν Μάιο ή σε καλοκαιρινές ημερομηνίες και οι περισσότερες συμφώνησαν να μείνουν οι αγώνες καλοκαίρι, σημείο στο οποίο συμφώνησε και η οργανωτική επιτροπή των Ολυμπιακών Αγώνων, άρα δε θα με εκπλήξει καθόλου να κρατηθούν οι ίδιες ημερομηνίες που ίσχυαν για το 2020 και να μετατεθούν για το 2021».

sport-fm.gr