«Έχουν επιβληθεί 21 μειώσεις στις συντάξεις από το 2015», τόνισε ο αναπληρωτής τομεάρχης Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων της Ν.Δ., βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας, Κώστας Καραγκούνης, ενώ παράλληλα πρόσθεσε πως «η πολιτική Τσίπρα είναι ξεκάθαρα μια πολιτική που θυμίζει την πολιτική του Χότζα. Μας παίρνουν δέκα από τη μία τσέπη και μας δίνουν πίσω ένα. Αυτό ισχύει στην οικονομία και οι αριθμοί το δείχνουν ξεκάθαρα».

Αναλυτικά, σε συνέντευξη που παραχώρησε στο Πρακτορείο 104,9 FM, ο κ. ανέφερε επίσης σχετικά με την ανομία στα Πανεπιστήμια πως «εδώ και 3,5 χρόνια εμείς επιμένουμε ότι υπάρχει μια πολύ μεγάλη ανοχή στη βία και την ανομία από αυτή την κυβέρνηση, δεν ξέρω αν είναι ιδεοληπτικοί οι λόγοι, πιθανότατα να είναι ιδεοληπτικοί, πάντως τίποτα δεν πάει προς το καλύτερο».

Ο κ. Καραγκούνης σημείωσε επίσης ότι η χθεσινή δημοσκόπηση της Pulse δείχνει ότι «οι πολίτες είναι κατά 73% δυσαρεστημένοι με την κυβέρνηση όσον αφορά το ζήτημα της αντιμετώπισης της βίας και της εγκληματικότητας. Η κυβέρνηση σ’ αυτόν τον τομέα τα έχει κάνει μαντάρα για τους πολίτες, δεν μπορεί να αντιμετωπίσει το ζήτημα αυτό με αποτελεσματικό τρόπο, όσες καλές προσπάθειες είχαν γίνει από την προηγούμενη κυβέρνηση όλες καταργήθηκαν. Είναι πραγματικά πρωτοφανές αυτό που συμβαίνει τώρα. Να έχει ανοίξει παράρτημα ο Ρουβίκωνας μέσα στη Φιλοσοφική αυτό δεν έχει γίνει ποτέ στο παρελθόν. Το να είναι συνεχόμενα αυτά τα φαινόμενα ανομίας μέσα στα πανεπιστήμια, επίσης, δεν είχε συμβεί στο παρελθόν».

Τέλος, ερωτηθείς για τα θέματα της οικονομίας, ο κ. Καραγκούνης σημείωσε ότι «τα τελευταία 3,5 χρόνια, οι οφειλές των ιδιωτών στο Δημόσιο από τα 53 δισ. ευρώ που ήταν το 2013, έχουν σκαρφαλώσει στα 103 δισ. το 2018. Οι κατασχέσεις, οι οποίες αφορούν την καθημερινότητα του πολίτη έχουν αγγίξει το 1,5 εκατ. και είναι χιλιάδες καθημερινά, ενώ οι πλειστηριασμοί δυστυχώς, επίσης, καλπάζουν».

dikaiologitika.gr