Καταγγελία από το Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων Αγρινίου «Η Ένωση»

To Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων Αγρινίου « Η ΕΝΩΣΗ», καταγγέλλει στους εργαζόμενους της ευρύτερης περιοχής, το γεγονός πως ο υπεύθυνος του γραφείου τύπου και δημόσιων σχέσεων της ΓΣΕΕ Δημήτρης Καραγεωργόπουλος είναι ο ίδιος εργοδότης. Αυτό αποτελεί ένα αίσχος για το εργατικό συνδικαλιστικό κίνημα. Αντίστοιχες ευθύνες υπάρχουν και στο ΔΣ της Ομοσπονδίας Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ελλάδας (ΟΙΥΕ) καθώς ο συγκεκριμένος συνδικαλιστής έχει την ιδιότητα του προέδρου. Οι ευθύνες της Διοίκησης της ΓΣΕΕ είναι μεγάλες.

To Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων Αγρινίου « Η ΕΝΩΣΗ», απαιτεί την άμεση αποπομπή και την καθαίρεση του εργοδότη Δημήτρη Καραγεωργόπουλου από τα συνδικαλιστικά όργανα των εργαζομένων. Καλεί τα τη ΓΣΕΕ και την ΟΙΥΕ να συνεδριάσουν άμεσα με το συγκεκριμένο θέμα. Δε μπορεί να υπάρχουν στελέχη ή μέλη ΔΣ ανωνύμων εταιρειών στις γραμμές του συνδικαλιστικού κινήματος.

Tα τελευταία χρόνια, είναι αμέτρητα τα παραδείγματα που αποδεικνύουν πως ο εργοδοτικός κυβερνητικός συνδικαλισμός προσπαθεί να προωθήσει τα συμφέροντα του κεφαλαίου μέσα στο συνδικαλιστικό κίνημα. Η στάση τους απέναντι στο δικαίωμα της απεργίας, απέναντι σε εστίες αντίσταστης σε κάθε κλάδο, και στο Εμπόριο, τα αλισβερίσια με τον ΣΕΒ είναι μόνο μερικά από τα δεκάδες παραδείγματα που το αποδεικνύουν. Όμως οι εργατοπατέρες πήγαν ένα βήμα παραπέρα. Στις γραμμές τους δεν δίστασαν να έχουν και εργοδότες.

ΕΒΑΛΑΝ ΤΑ ΑΦΕΝΤΙΚΑ ΜΕΣΑ ΣΤΑ ΣΩΜΑΤΕΙΑ ΜΑΣ.

ΚΑΜΙΑ ΑΝΟΧΗ ΣΕ ΤΕΤΟΙΕΣ ΑΘΛΙΟΤΗΤΕΣ

Πιο συγκεκριμένα, ο Δημήτρης Καραγεωργόπουλος, πρόεδρος της Ομοσπονδίας Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ελλάδος και εκπρόσωπος του Γραφείου Τύπου και Δημοσίων σχέσεων της ΓΣΕΕ εκτός από «εκπρόσωπος εργαζομένων» είναι παράλληλα πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος εταιρείας με την επωνυμία «ΠΗΓΑΣΟΣ ΦΟΡΤΟΥΝΑ ΓΚΕΙΜΙΝΓΚ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ». Η συγκεκριμένη εταιρεία διαθέτει και διαχειρίζεται μετοχές και μερίδια εταιρειών τυχερών παιχνιδιών, παρέχει διοικητικές υπηρεσίες σε καζίνο, ξενοδοχεία και επισιτιστικές επιχειρήσεις, διαχειρίζεται και αξιοποιεί ακίνητα και παρέχει με το αζημίωτο εκπαίδευση σε εργαζόμενους και συμβουλές σε εταιρείες.

Οι ευθύνες βαραίνουν την παράταξή του, καθώς και τις πλειοψηφίες της ΟΙΥΕ και της ΓΣΕΕ, που έχουν στις γραμμές τους έναν εργοδότη, και μάλιστα στις συγκεκριμένες θέσεις.

Μόνο οι εργαζόμενοι, με τη μαζικοποίηση των σωματείων, με την συμμετοχή τους σε κάθε μικρό ή μεγάλο αγώνα, σε κάθε δραστηριότητα του ταξικού κινήματος, με την ανάδειξη συναδέλφων αγωνιστών στα συνδικαλιστικά όργανα, μπορούν να εξασφαλίσουν την ταξική γραμμή των σωματείων, την αδιάλλακτη στάση τους με βάση το αίτημα για δουλειά και ζωή σύμφωνα με τις δικές μας ανάγκες.