Σε πλήρη ετοιμότητα είναι το νοσοκομείο Μεσολογγίου να δεχθεί οποιαδήποτε περιστατικά, όπως υπογράμμισε ο Διοικητής, Πάνος Παπαδόπουλος, στην σύσκεψη που έγινε στον δήμο για το θέμα του κορωνοϊού.

Ήδη τέθηκαν σε λειτουργία 20 κρεβάτια από άλλες κλινικές όπως η χειρουργική και η ορθοπεδική για να δεχθούν παθολογικά περιστατικά, ενώ σε ετοιμότητα είναι και οι 4 κλίνες της πρώην Μ.Ε.Θ., που θα λειτουργήσουν ως τέτοιες αν απαιτηθεί.

Αύριο Τρίτη θα γίνει και η δεύτερη απολύμανση εντός του νοσοκομείου και παράλληλα αναμένονται υλικά όπως μάσκες, γάντια κλπ. Η 6η ΥΠΕ έχει κάνει ανάθεση για την προμήθεια τέτοιων υλικών, ενώ και το Νοσοκομείο στα πλαίσια των δυνατοτήτων του έκανε ενέργειες για ανάλογες προμήθειες.

Σήμερα Δευτέρα, έγινε και εκπαίδευση του ιατρικού προσωπικού όλων των ειδικοτήτων και τις επόμενες ημέρες θα εκπαιδευτεί στην λειτουργία των αναπνευστήρων.

Εν τω μεταξύ ο κ. Παπαδόπουλος, κατέθεσε αίτημα στην 6η ΥΠΕ για πρόσληψη γιατρών, νοσηλευτών, βοηθών θαλάμου, τραυματιοφορέων, παρασκευαστών, και ακτινοδιαγνωστών, λαμβάνοντας την υπόσχεση πως θα καλυφτούν όλες οι θέσεις ανάλογα και με το ενδιαφέρον που θα παρουσιαστεί από τις αντίστοιχες ειδικότητες. Όμως επειδή δόθηκε προτεραιότητα σε άλλα νοσοκομείο όπως της Λευκάδας, της Κέρκυρας, του Πύργου της Πάτρας κλ.π, ο κ. Παπαδόπουλος ζήτησε από τον δήμαρχο, Κώστα Λύρο, να κάνει παρέμβαση ώστε και το νοσοκομείο Μεσολογγίου να μην αδικηθεί.

Η ευχάριστη είδηση της ημέρας όμως είναι ότι αύριο Τρίτη θα μεταφερθεί στο νοσοκομείο Μεσολογγίου ο καινούργιος αξονικός τομογράφος και της επόμενες ημέρες θα γίνει η εγκατάσταση από τους ειδικούς τεχνικούς.

Βάσω Βήττα – aixmi-news.gr