Σχετικά με το έργο «Καυγάδες στην Κιότζα» που παίζεται από το 3ο ΓΕΛ Αγρινίου στο 8ο Μαθητικό Φεστιβάλ Θεάτρου η υπεύθυνη Καθηγήτρια κ. Δημοβασίλη Βενετία δήλωσε στο AgrinioTimes.gr και στην Χρύσα Σπαή τα εξής:

Το σχολείο μας, το 3ο ΓΕΛ Αγρινίου πιστεύοντας στον παιδαγωγικό ρόλο του θεάτρου καλλιεργεί την θεατρική παιδεία με το ανέβασμα παραστάσεων που συμμετέχουν στο θεατρικό μαθητικό φεστιβάλ. Η κ. Άννα Ψάρη φιλόλογος που υπηρετούσε στο σχολείο μας πριν συνταξιοδοτηθεί θεμελίωσε την θεατρική αγωγή σε αυτό.

Μαθήτευσα κοντά της, ερωτεύτηκα τον ρόλο του εμψυχωτή καθηγητή και συνταξιδεύουμε στην μαγεία της διδασκαλίας και της επιμέλειας των έργων που ανεβάζει η θεατρική ομάδα. Το δημόσιο σχολείο κόντρα στους επικριτές του έχει δασκάλους εμπνευσμένους που καταθέτουν χρόνο και ψυχή σε αυτό.

Η συμμετοχή των παιδιών σε θεατρική ομάδα είναι μια προίκα, ένας πλούτος που θα τον κουβαλούν σε όλη την ζωή τους. Κάθε Σαββατοκύριακο από τον Οκτώβρη οι υπεύθυνοι καθηγητές, με την εφηβική ψυχή και οι έφηβοι μαθητές μαθαίνουν να συνυπάρχουν, να δημιουργούν τις φιλίες τους, να δουλεύουν με συνέπεια, να υπερβαίνουν τις αδυναμίες τους.

Την φετινή χρονιά «Καυγάδες στην Κιότζα» του Κάρλο Γκολντόνι μας ταξίδεψε στην Κιότζα, μια μικρή  παραθαλλάσια πόλη κοντά στην Βενετία, και γνωρίσαμε την καθημερινότητα των κατοίκων, τις συνήθειες και τις συμπεριφορές τους. Την διαπλοκή στις σχέσεις και την ευδαιμονία της άγνοιας.