Την κεντρική υπηρεσία του Εθνικού Οργανισμού Παροχής Υπηρεσιών Υγείας (Ε.Ο.Π.Υ.Υ.) βρέθηκε ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας το πρωί της Δευτέρας.

Προσερχόμενος λίγο μετά τις 10:00 στην κεντρική υπηρεσία του Ε.Ο.Π.Υ.Υ., ο Βασίλης Κικίλιας σημείωσε χαρακτηριστικά: «Ο Ε.Ο.Π.Υ.Υ. πρέπει να είναι σύγχρονος, ευέλικτος, μοντέρνος και οικονομικά βιώσιμος, και το κυριότερο από όλα που μας απασχολεί, να υπηρετεί τον πολίτη, να μην τον ταλαιπωρεί, να τον εξυπηρετεί, να κάνει πιο εύκολη τη ζωή του. Είναι ένα θέμα το πώς θα μετασχηματιστεί ο Οργανισμός σε αυτό το οποίο περιέγραψα. Σε κάθε περίπτωση, κάτι τέτοιο δεν μπορεί να γίνει εάν ο Ε.Ο.Π.Υ.Υ. δεν έχει κάνει ποτέ ισολογισμό».

Σκοπός της επίσκεψης του υπουργού, ο οποίος συνοδεύεται από τον γγ του υπουργείου, Παναγιώτη Πρεζεράκο και υπηρεσιακά στελέχη, είναι η καταγραφή της υφιστάμενης οικονομικής και οργανωτικής κατάστασης στον Ε.Ο.Π.Υ.Υ., με βασικό μέλημα την εκτέλεση του προϋπολογισμού του 2019, οι απαραίτητες διαδικασίες για τον ψηφιακό μετασχηματισμό του Οργανισμού, αλλά και η λήψη όλων των διαρθρωτικών μέτρων που θα επιτρέψουν στον Ε.Ο.Π.Υ.Υ. να καταστεί βιώσιμος και να παρέχει τις καλύτερες υπηρεσίες υγείας στον Έλληνα πολίτη.

aftodioikisi.gr