Προχωρά στην αγορά δύο υπερσύγχρονων γαλλικών φρεγατών η Αθήνα

Η Γαλλία θα υποστηρίξει έμπρακτα την Ελλάδα σε περίπτωση θερμού επεισοδίου με την Τουρκία! Η συμμαχία «κλείδωσε» μεταξύ Μητσοτάκη – Μακρόν ενώ η Αθήνα προχωρά και στην αγορά δύο υπερσύγχρονων γαλλικών φρεγατών.

Ενισχύεται η συνεργασία Ελλάδας – Γαλλίας

Όπως αποκάλυψε ο Κ. Συμεωνίδης στο ρεπορτάζ του κεντρικού δελτίου ειδήσεων του Star ίσως τελικά να μην είμαστε μόνοι μας. Η Αθήνα έχει πάρει διαβεβαιώσεις από τους Γάλλους ότι θα μας στηρίξουν, αν ο Ερντογάν θελήσει να υλοποιήσει τις απειλές του. Το αποκαλύπτουν στο Star υψηλόβαθμες στρατιωτικές πηγές, εξηγώντας ότι το Παρίσι είναι στο πλευρό μας επειδή εκτιμά ότι η συμπεριφορά της Άγκυρας, τορπιλίζει τη συνοχή του ΝΑΤΟ.

Συγκεκριμένα στρατιωτικές πηγές επισημαίνουν στο Star: «Η Αθήνα υπολογίζει σε έμπρακτη στήριξη από το Παρίσι, καθώς η παρουσία γαλλικών ναυτικών και στρατιωτικών δυνάμεων στη Μεσόγειο και στο Αιγαίο, αποτελεί ισχυρό ανάχωμα στις απειλές και τους αναθεωρητικούς σχεδιασμούς της Τουρκίας».

«ΚΛΕΙΔΩΝΕΙ» Η ΑΓΟΡΑ ΔΥΟ ΦΡΕΓΑΤΩΝ «ΜΠΕΛΑΡΑ»

Η συμμαχία επισφραγίζεται με την αγορά δύο γαλλικών φρεγατών «Μπελαρά», με δυνατότητα αγοράς άλλων δύο.

Πληροφορίες του Star αναφέρουν ότι εντός της εβδομάδας θα υπάρξει τηλεφώνημα του υπουργού Άμυνας Νίκου Παναγιωτόπουλου με τη Γαλλίδα ομόλογό του Φλοράνς Παρλί, ενώ το θέμα των φρεγατών αναμένεται να τεθεί και στο αυριανό υπουργικό συμβούλιο. Το αρχικό κόστος για δύο φρεγάτες υπολογίζεται λίγο κάτω από τα 3 δισεκατομμύρια ευρώ. Η χώρα μας αναμένεται να παραλάβει το πρώτο πλοίο μετά το 2024.

Η φρεγάτα «Μπελαρά» έχει χαρακτηριστικά «stealth», διαθέτει φονικούς πυραύλους όλων των τύπων και υπερσύγχρονα ραντάρ και σόναρ.

ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ: ΔΙΑΣΦΑΛΙΣΑΜΕ ΤΑ ΣΥΝΟΡΑ ΣΤΟΝ ΕΒΡΟ
Στην υβριδική επίθεση της Τουρκίας στον Έβρο αναφέρθηκε ο Πρωθυπουργός, μιλώντας σε νέους της ΟΝΝΕΔ

ΝΕΟ ΣΟΟΥ ΝΤΟΝΜΕΖ ΓΙΑ ΤΗ «ΓΑΛΑΖΙΑ ΠΑΤΡΙΔΑ»
Οι Τούρκοι τα βλέπουν αυτά και αντιδρούν. Επαναφέρουν χάρτες και προκαλούν για τη «Γαλάζια Πατρίδα». «Με τη νέα ορολογία, θα μπορούσαμε να πούμε ότι αυτά είναι τα σύνορα της «Γαλάζιας Πατρίδας μας»» δήλωσε.

ΣΤΗΝ ΤΥΝΗΣΙΑ Ο Ν. ΔΕΝΔΙΑΣ
Ο Υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας συναντήθηκε με την πολιτική ηγεσία της Τυνησίας, θέτοντας το ζήτημα της επιθετικότητας της Τουρκίας στην περιοχή.

Ικανοποίηση Δένδια για τη θέση της Τυνησίας κατά ξένων επεμβάσεων στη Λιβύη

«Μόνο με την αποχώρηση όλων των ξένων δυνάμεων και ιδίως της Τουρκίας από τη Λιβύη, υπάρχει η ευκαιρία να βρεθεί μια λύση που να προέρχεται από τους Λίβυους σε αυτήν την κρίση» τόνισε ο Υπουργός Εξωτερικών, ενώ μήνυμα προάσπισης των κυριαρχικών μας δικαιωμάτων έστειλε και η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου από το Αγαθονήσι και τους Λειψούς.

Η Πρόεδρος της Δημοκρατίας ανάφερε ότι η χώρα μας θέλει να έχει καλές σχέσεις με τους γείτονές της, «παράλληλα όμως είναι αποφασισμένη να προασπίσει με κάθε δυνατό τρόπο, όταν και αν χρειαστεί, την εθνική της ακεραιότητα και τα κυριαρχικά της δικαιώματα».

star.gr