Βελτιώνεται επιτέλους η οδική πρόσβαση στην ιστορική μονή Σέλτσου που βρίσκεται στην Κοιλάδα του Αχελώου καθως δημοπρατήθηκε η Β`φάση κόστους 300.000 ευρώ. Το έργο κρίνεται απολύτως απαραίτητο, καθώς μέχρι σήμερα η Μονή που βρίσκεται σε ιδιαίτερα δύσβατο σημείο δεν έχει επαρκή σύνδεση με τα άλλα χωριά της περιοχής και το ευρύτερο οδικό δίκτυο.

Το έργο περιλαμβάνει την ασφαλτόστρωση προς την Ιερά Μονή Σέλτσου καθώς μέχρι σήμερα παραμένει χωματόδρομος. Στόχος είναι το έργο να ξεκινήσει εντός του 2019 και να ολοκληρωθεί σε περίπου ένα έτος απο σήμερα. Το έργο εντάσσεται σε ευρύ πρόγραμμα οδικών βελτιώσεων της πρόσβασης στην Κοιλάδα του Αχελώου και την ανάδειξη της ως ένα από τα πλέον αυθεντικά μέρη τόσο το καλοκαίρι όσο και το χειμώνα.

Φορεάς Υλοποίησης του έργου είναι η Περιφέρεια Ηπείρου, ενώ ενεργό ρόλο έπαιξε και ο Αντιπεριφερειάρχης Άρτας, Βασίλης Ψαθάς ο οποίος δήλωσε στο ypodomes.com «η Περιφερειακή Ενότητα Άρτας και η Περιφέρεια Ηπείρου προχωρούν στη Β’ φάση του έργου της βελτίωσης της πρόσβασης προς τον Ιερά Μονή Σέλτσου, προϋπολογισμού 300.000 ευρώ. Με την ολοκλήρωση του έργου, οι επισκέπτες θα έχουν πρόσβαση με ασφάλεια σ’έναν ιερό χώρο, το άγνωστο Ζάλογγο, τόπο μαρτυρίου για εκατοντάδες Σουλιώτες. Ως Αντιπεριφερειάρχης Άρτας είμαι ευχαριστημένος για τη συνεργασία με τον Περιφερειάρχη Ηπείρου και όλους τους φορείς της περιοχής, με στόχο την ανάδειξη του ιστορικού και περιβαλλοντικού πλούτου της περιοχής της κοιλάδας του Αχελώου, που για χρόνια ήταν απομονωμένη και παραμελημένη».

Από την πλευρά του ο Πρόεδρος της Αδελφότητας Πυγιωτών Χρήστος Καπερώνης μιλώντας στο ypodomes.com ευχαρίστησε την Περιφέρεια Ηπείρου αλλά και τον Αντιπεριφερειάρχη Άρτας κ.Βασίλη Ψαθάς λέγοντας περνάμε από τις υποσχέσεις στην έμπρακτη ανάληψη πρωτοβουλιών για την στήριξη και υλοποίηση του δίκαιου αιτήματός μας να ασφαλτοστρωθεί επιτέλους η πρόσβαση στην ιστορικότερη μονή της περιοχής της Κοιλάδας του Αχελώου, της Μονής Σέλτσου.

Νίκος Καραγιάννης – ypodomes.com