Στο λιμάνι της Πάτρας έφτασε την Κυριακή το βράδυ το πλοίο από την Ιταλία που μετέφερε 100 περίπου Έλληνες. Νωρίτερα, το πλοίο αποβίβασε 107 άτομα στο λιμάνι της Ηγουμενίτσας.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ της ιστοσελίδας best.gr, τους ταξιδιώτες ανέμενε κλιμάκιο του Ε.Ο.Δ.Υ., ενώ στο σημείο βρέθηκε και ο περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας Νεκτάριος Φαρμάκης, ο πρόεδρος του Οργανισμού Λιμένος Παναγιώτης Τσώνης, δυνάμεις της Αστυνομίας και της Πυροσβεστικής.

Όσον αφορά στην μεταφορά των επιβατών, όσοι δεν ταξίδεψαν με δικά τους μέσα μεταφοράς, επιβιβάστηκαν ανά 20 άτομα σε λεωφορεία της Πυροσβεστικής, που ήταν ήδη στο σημείο, σύμφωνα πάντα με τις οδηγίες ασφαλείας που υπάρχουν.

Επίσης, για όσους αναχώρησαν από την Πάτρα με αυτοκίνητα συγγενικών ή φιλικών τους προσώπων, που πήγαν για να τους παραλάβουν, θα μπορούσαν να είναι μόνο ένας επιβάτης του πλοίου σε κάθε όχημα.

Τέλος, όσον αφορά επιβάτες που ο τόπος κατοικίας τους είναι στην Πάτρα και δεν έχουν δικά τους μεταφορικά μέσα, λήφθηκε μέριμνα από τον ΟΛΠΑ να μεταφερθούν και αυτοί με λεωφορεία, αφού θα έχουν ληφθεί πρώτα όλα τα μέτρα ασφαλείας.

thebest.gr