Δικηγόροι, αυτοκινητιστές, αρτοποιοί ή ακόμα και… κουλουράδες έσπευσαν να απευθύνουν αιτήματα – Όλες οι ρυθμίσεις για επιχειρήσεις, εργαζόμενους και ανέργους – Τον Μάρτιο έχουν γίνει περίπου 41.000 απολύσεις

«Μεγάλο παζάρι» έχει στηθεί για τους κλάδους και τα επαγγέλματα που θα μπορέσουν να λάβουν 800 ευρώ έκτακτο επίδομα μέχρι τις 10 Απριλίου, μαζί με τους υπαλλήλους των επιχειρήσεων που κλείνουν. Από τη στιγμή που οι κ.κ. Σταϊκούρας, Βρούτσης και Γεωργιάδηςανακοίνωσαν ότι τις ενισχύσεις δικαιούνται να λάβουν μόνον οι επιχειρήσεις που θα επιλεγούν με κριτήριο το αναγκαστικό «λουκέτο» ή την πτώση του τζίρου, πέφτουν «βροχή» τα αιτήματα στα συναρμόδια υπουργεία από εκπροσώπους φορέων που ζητούν μερίδιο στα πάνω από μισό δισ. ευρώ που θα διανεμηθούν από τις αρχές Απριλίου και μετά. Δικηγόροι, αυτοκινητιστές, αρτοποιοί ή ακόμα και… κουλουράδες έσπευσαν όλοι να απευθύνουν ερωτήσεις και αιτήματα για να περιληφθούν στην χορεία των δικαιούχων που θα αποζημιωθούν λόγω κορωνοϊού.

Τα μέτρα για τον κορωνοϊό που αφορούν την ενίσχυση των εργαζόμενων και την διευκόλυνση των επιχειρήσεων που πλήττονται, θα περιλαμβάνει η πράξη νομοθετικού περιεχομένου που θα εκδοθεί τις επόμενες μέρες. Οι συσκέψεις θα είναι συνεχείς ακόμα και μέσα στο Σαββατοκύριακο αν χρειαστεί, σε μια προσπάθεια για ανάσχεση του κύματος απολύσεων που όπως φαίνεται θα σαρώσει την αγορά εργασίας.

Ήδη η εικόνα για το μήνα Μάρτιο εμφανίζεται αποκαρδιωτική. Ο υπουργός Εργασίας Γιάννης Βρούτσης μιλώντας στο OPEN επιβεβαίωσε τις πληροφορίες του protothema.gr ότι, σύμφωνα με τα έως τώρα επίσημα στοιχεία, τον μήνα Μάρτιο έχουν γίνειπερίπου 41.000 απολύσεις. Ο ίδιος τόνισε πως είναι η πρώτη φορά που δημοσιοποιεί στοιχεία της «ΕΡΓΑΝΗ» πριν το κλείσιμο του μήνα συμπληρώνοντας ότι δεν «δεν μπορούμε να κρυβόμαστε πίσω από μια πραγματικότητα που πρέπει να αντιμετωπίσουμε μαζί».

Πλάντζος – Λαμπαδίτη – protothena.gt