Κύπελλο Ερασιτεχνών Νομού Αιτωλοακαρνανίας: Ούτε καν στα πέναλτι, με κλήρωση ο Κυπελλούχος!

Φωτογραφία αρχείου

Φαίνεται πως η πανδημία του κορωνοϊού δεν σταματά στις 4 του Μάη, ούτε στις 4 του Ιούνη αφού συνεχίζει να επηρεάζει και θα εξακολουθεί να επηρεάζει τις όποιες εξελίξεις, σε όλους τους τομείς της ζωή μας.

Όπως, αποτυπώνεται λίγο παρακάτω με τον πλέον ξεκάθαρο τρόπο το Κύπελλο Ερασιτεχνών κάθε Νομού και στην προκειμένη της Αιτωλοακαρνανίας θα ολοκληρωθεί, όχι μέσα σε 90 λεπτά, ούτε καν σε παράταση δυο ημιχρόνων συνολικής διάρκειας 30 λεπτών, πολύ περισσότερο στην ψυχοφθόρα διαδικασία των πέναλτι αλλά μόνο με έναν τρόπο, αυτόν της κλήρωσης.

Πιο συγκεκριμένα, οι δυο φετινοί φιναλίστ της 49ης έκδοσης του ιστορικού αυτού θεσμού για το τοπικό ποδόσφαιρο ο Παναγρινιακός και η Αθλητική Ένωση Μεσολογγίου θα αναμένουν το αποτέλεσμα της κλήρωσης για να μάθουν και εκείνες, αλλά και το φίλαθλο κοινό που τόσο διψά τον επίλογο της φετινής διοργάνωσης.

Ταυτόχρονα, θα αναδειχθεί και ο εκπρόσωπό μας, στο διευρυμένο θεσμό του Κυπέλλου Ελλάδος της επόμενης αγωνιστικής περιόδου 2020 – 2021.

Τέλος, να σημειωθεί ότι στις 10 Απριλίου του 2019 στον τελευταίο χρονικά αλλά και αγωνιστικά τελικό ο Όμηρος Νεοχωρίου είχε επικρατήσει με 2-1 επί της Α.Ε.Μ. σε έναν πολύ δυνατό τελικό που έλαβε χώρα στο Γήπεδο του Παναιτωλικού.

 

Αναλυτικά η ανακοίνωση της Επιτροπής Διοργανώσεων της Ε.Π.Ο.:

Σε συνέχεια της ομόφωνης απόφασης της Εκτ. Επιτροπής της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας για οριστική διακοπή της διεξαγωγής όλων των εθνικών και τοπικών ερασιτεχνικών πρωταθλημάτων, καθώς και των διοργανώσεων κυπέλλου, την αρμοδιότητα και ευθύνη διεκπεραίωσης των οποίων έχουν οι Ενώσεις Ποδοσφαιρικών Σωματείων, η επιτροπή Διοργανώσεων της Ε.Π.Ο. διευκρινίζει τα ακόλουθα:

Στις περιπτώσεις που ο κυπελλούχος δεν έχει ήδη αναδειχθεί βάσει αγωνιστικού αποτελέσματος, τότε η ανάδειξή του θα γίνει με τη διαδικασία της κλήρωσης, στην οποία θα λάβουν μέρος τα σωματεία που έχουν ήδη προκριθεί στην τελική ή στην ημιτελική φάση της διοργάνωσης. Την ευθύνη διενέργειας της σχετικής διαδικασίας έχουν οι Ενώσεις Ποδοσφαιρικών Σωματείων.

Επιμέλεια: Παρασκευάς Μάζης