Οι αριθμοί σπανίως ψεύδονται και οι 4.500.000 επισκέψεις που έχουν πραγματοποιηθεί στο gov.gr από τις 21 Μαρτίου (οπότε και τέθηκε πιλοτικά σε λειτουργία η ιστοσελίδα) μάλλον αποδεικνύουν ότι εν μέσω πανδημίας μπορούμε να μιλάμε για ένα ελληνικό succes story σχετικό με τον ψηφιακό μετασχηματισμό της χώρας μας. Οσον αφορά την υπηρεσία άυλης συνταγογράφησης, σε αυτήν έχουν μέχρι σήμερα εγγραφεί 403.714 πολίτες και έχουν εκδοθεί 1.354.288 άυλες συνταγές (ποσοστό 9,66% επί του συνόλου των συνταγών που εκδίδονται).

Γρήγορα και σταθερά, με μότο του «το Δημόσιο που ξέραμε αλλάζει, το Δημόσιο που θέλουμε είναι εδώ», ο Υπουργός Επικρατείας και Ψηφιακής Διακυβέρνησης Κυριάκος Πιερρακάκης έχει καταφέρει να παραδίδει έργο και να θεωρείται από τα δημοφιλέστερα στελέχη της κυβέρνησης Μητσοτάκη, παρόλο που είχε διαφορετική, κεντροαριστερή αφετηρία.

Είχαν προηγηθεί σπουδές στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών, στο Χάρβαρντ και στο MIT, ενώ από το 2015 μέχρι το 2019 θήτευσε ως Διευθυντής Ερευνών του ανεξάρτητου, μη κερδοσκοπικού ερευνητικού οργανισμού «διαΝΕΟσις».

https://www.in.gr/