Δημοσίευμα της Telegraph, αναφέρει πως η Πρέμιερ Λιγκ εξετάζει ως πιθανότερο σενάριο την απονομή του πρωταθλήματος στην πρωτοπόρο Λίβερπουλ, σε περίπτωση οριστικής διακοπής της σεζόν.

Τα σενάρια που εξετάζει η διοίκηση της Πρέμιερ Λιγκ για την διακοπή του πρωταθλήματος Αγγλίας λόγω της επέκτασης της πανδημίας του κορωνοϊού, αποκαλύπτει στο σημερινό της φύλλο η εφημερίδα «Telegraph».

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της, αυτό που συγκεντρώνει τις περισσότερες πιθανότητες αν δεν βρεθεί λύσει για να συνεχιστεί το πρωτάθλημα, είναι η απονομή του τίτλου στην Λίβερπουλ. Οι «κόκκινοι», έχουν διαφορά 25 βαθμών από την δεύτερη Μάντσεστερ Σίτι και χρειάζονται μαθηματικά δύο νίκες για να εξασφαλίσουν τον τίτλο, εννέα αγωνιστικές πριν το φινάλε. Σε περίπτωση που πέσει στο τραπέζι αυτή η λύση, δύσκολα κάποια ομάδα θα φέρει αντίρρηση, από τη στιγμή που η διαφορά είναι αξεπέραστη και οι αντικειμενικές δυσκολίες για να παιχτεί ποδόσφαιρο τεράστιες.

Ασφαλώς, αυτό δεν θα ισχύσει αν όλα πάνε κατ’ ευχή με τον κορωνοϊό και επαναρχίσει το πρωτάθλημα μετά τις 3 Απριλίου. Κάτι τέτοιο όμως φαντάζει τούτη την ώρα πολύ δύσκολο. Μία άλλη εκδοχή που εξετάζεται, είναι εφόσον μετατεθεί το Euro 2020 για το 2021 (σ.σ. το πιθανότερο) το πρωτάθλημα να συνεχιστεί τον Ιούνιο ή τον Ιούλιο. Αν ούτε αυτό προκύψει, δεν αποκλείεται το ακραίο σενάριο, οι εννέα αγωνιστικές να διεξαχθούν από τον Αύγουστο και αμέσως μετά να αρχίσει το πρωτάθλημα της νέας περιόδου.

Τέλος, υπάρχει και τέταρτο ενδεχόμενο, που όμως δεν συγκεντρώνει παρά ελάχιστες πιθανότητες, να θεωρηθεί η φετινή σεζόν ως μη γενόμενη. Θυμίζουμε, πως ουδέποτε το αγγλικό πρωτάθλημα δεν έχει διακοπεί για τόσο μεγάλο χρονικό διάστημα, από την εποχή του δεύτερου Παγκοσμίου Πολέμου και έπειτα.

sport-fm.gr