Η Μαίρη Τσιρώνη στο AgrinioTimes.gr για την θεατρική ομάδα του Πολιτιστικού Συλλόγου Νεάπολης

Είναι ιδιαίτερα ενθαρρυντικό να βλέπει κανείς νέους ανθρώπους να «κινούνται» με χαρακτηριστική άνεση στα πολιτιστικά δρώμενα του τόπου μας και μάλιστα σε μια στιγμή που έχει περισσότερο από κάθε άλλη φορά ανάγκη την προώθηση της πολιτιστικής της δυναμικής.

Με αφορμή, λοιπόν, τη θεατρική παράσταση «Η Ιστορία μιας κάλπικης λίρας», από την ερασιτεχνική θεατρική ομάδα του Πολιτιστικού Συλλόγου Νεάπολης Αγρινίου, στα πλαίσια του 1 ερασιτεχνικού φεστιβάλ θεάτρου Αγρινίου που πραγματοποιήθηκε το Σεπτέμβρη μήνα στο ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ, αναφερόμαστε στην υπεύθυνη της ομάδας Τσιρώνη Μαίρη, έναν νέο άνθρωπο με όρεξη, μεράκι και διάθεση για καθετί δημιουργικό στα δρώμενα του τόπους μας. Με σημαντικές σπουδές στο χώρο της μουσικής, εκδηλώσεις και σεμινάρια με αξιόλογος καθηγητές αλλά και σημαντικούς καλλιτέχνες, όλα αυτά τα χρόνια κατάφερε να κρατήσει ένα χαμηλό προφίλ κερδίζοντας όμως την εμπιστοσύνη μας.

Παρακολουθήσαμε μια εξαιρετική παράσταση, άψογα δομημένη και άκρως ενδιαφέρουσα. Εσείς πως νιώθετε; Παρά πολύ ικανοποιημένη με το αποτέλεσμα. Ευχαριστώ επίσης για τα καλά σας λόγια.

Θα μας πείτε δυο λόγια για την θεατρική σας ομάδα και πόσο σημαντική είναι για εσάς η έννοια της ομαδικότητας;
Η θεατρική μας ομάδα ξεκίνησε να δραστηριοποιείται το 2013 από μια ομάδα δραστήριων ανθρώπων, οικογενειάρχες που αγαπούν το θέατρο και θέλησαν να ασχοληθούν μ’ αυτό ερασιτεχνικά με στόχο την πολιτιστική αναβάθμιση του τόπου αλλά συνάμα και την καλλιτεχνική θεατρική δημιουργία. Εγώ ανέλαβα την ομάδα το 2014 με τον ίδιο σκοπό αλλά και να βοηθήσω περαιτέρω στην συναισθηματική εκτόνωση, το παράδειγμα για θέληση, ελπίδα και συνέχεια. Μαζί σαν ομάδα να διαπαιδαγωγήσουμε, να μεταδώσουμε αξίες ιδανικά κρατώντας σε εγρήγορση τη σκέψη και το συναίσθημα, να ξεχαστούμε για λίγο από τα προβλήματα της καθημερινότητας που πραγματικά είναι πολλά και δύσκολα. Εγώ είμαι από φύση μου αισιόδοξος άνθρωπος. Πιστεύω στην ανεξάντλητη δύναμη που κουβαλάει ο καθένας μέσα του, πόσο μάλλον όταν έχεις να κάνεις με μία ολόκληρη ομάδα και να πιστέψεις σ αυτήν. Δουλέψαμε με αγάπη και αφοσίωση. Δεν θα μπορούσε να λείπει ούτε ένας, ώστε να δημιουργηθεί αυτό το αποτέλεσμα.

Μουσική και Θέατρο είναι αναμφίβολα δυο τέχνες άρρητα συνδεδεμένες μεταξύ τους. Η προηγούμενη δουλειά σου ήταν το «west side story» ένα μιούζικαλ από το Μουσικό Σχολείου Αγρινίου σε συνεργασία με το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ:
Ναι. Ο καλλιτεχνικός διευθυντής του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ Αγρινίου κ. Νίκος Καραγεώργος ένας ιδιαίτερος καλλιεργημένος και εξαιρετικός άνθρωπος είχε την ιδέα και την «ευθύνη» για το μιούζικαλ. Μου πρότεινε να σκηνοθετήσω το μιούζικαλ και εγώ δέχτηκα με μεγάλη χαρά και τον ευχαριστώ πολύ για την τιμή που μου έκανε. Χάρηκα πολύ όλο το ταξίδι των προβών αλλά το σημαντικότερο ήταν ότι γνώρισα αξιόλογους ανθρώπους δημιουργικούς και διάθεση να προσπαθήσουν για το καλύτερο και αναφέρομαι στους υπόλοιπους συντελεστές αλλά και για τα παιδιά που συμμετείχαν στην παράσταση. Νιώθω πολύ ευτυχής που το 1ο μιούζικαλ στο Αγρίνιο, έγινε από τα παιδιά του μουσικού σχολείου και εντυπωσίασε.

Εκτός από την Θεατρική ομάδα ασχολείστε με μαθήματα Μουσικής; Ναι, έχω την ομάδα ακορντεόν στην Κοινωφελή επιχείρηση του Δήμου ,αλλά ασχολούμαι και με ομαδικές δραστηριότητες παιδιών που έχουν να κάνουν με μουσική παιδεία.

Ποια είναι τα σχέδια σας για το μέλλον;
Για να πετύχεις, δούλευε σκληρά, μην τα παρατάς ποτέ.