Ο πλειστηριασμός των περιουσιακών στοιχείων του καναλιού θα γίνει μέσα στον επόμενο μήνα και αναμένεται με τεράστιο ενδιαφέρον. Φυσικά όλα τα φώτα θα στραφούν στη μάχη για την ταινιοθήκη του καναλιού. Είναι άλλωστε το περιουσιακό στοιχείο με την μεγαλύτερη αξία.

Ήδη έχουν γραφτεί πολλών ειδών σενάρια για τις συμμαχίες που αναμένεται να προκύψουν για την απόκτηση της ταινιοθήκης. Το μόνο σίγουρο είναι ότι οι υποψήφιοι αγοραστές θα παίξουν σκληρό πόκερ αφού όποιος την αποκτήσει θα έχει ισχυρότατο πλεονέκτημα έναντι των ανταγωνιστών του.

Άλλωστε οι επαναλήψεις θρυλικών κράτησαν το κανάλι όρθιο όταν δεν εξέπεμπε ζωντανό πρόγραμμα.

Σημείωσε μάλιστα διψήφια νούμερα τηλεθέασης σύμφωνα με τις μετρήσεις. Αυτό που προβληματίζει αρκετά τους υποψήφιους αγοραστές είναι το θέμα των δικαιωμάτων των ελληνικών σειρών του καναλιού. Φαίνεται ότι τα δικαιώματα αρκετών σειρών ανήκουν στους δημιουργούς τους και όχι στο κανάλι.

Γι’ αυτό το λόγο όπως αναφέρει ο Γρηγόρης Μελάς στο newsit δύο κανάλια έχουν συστήσει «ειδικές ομάδες» όπου κάνουν φύλλο και φτερό τις συμφωνίες του καναλιού. Σκοπός τους είναι να εξακριβώσουν τι επιπλέον θα πρέπει να πληρώσουν να αποκτήσουν τελικά την ταινιοθήκη αλλά και τους όρους που έχουν υπογραφεί για την προβολή τους.

dailymedia.gr