Η Διοίκηση του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Ι.Π. Μεσολογγίου ενημερώνει όλους τους εργαζόμενους για τη καταβολή του Δώρου Χριστουγέννων 2018.

Σύμφωνα με Εθνική Συλλογική Σύμβαση Εργασίας το Δώρο Χριστουγέννων θα πρέπει να καταβληθεί μέχρι τις 21 Δεκεμβρίου 2018. Νοείται βέβαια ότι ο εργοδότης μπορεί να το καταβάλει και νωρίτερα από την οριζόμενη ημερομηνία.

Όμως, δεν επιτρέπεται να καταβληθεί σε είδος αλλά μόνο σε χρήμα.

Σε περίπτωση μη έγκαιρης καταβολής ο εργαζόμενος μπορεί να προσφύγει στην οικεία Επιθεώρηση Εργασίας ώστε να συνταχθεί μηνυτήρια αναφορά ή στο οικείο αστυνομικό τμήμα και να ζητήσουν εφαρμογή της αυτόφωρης διαδικασίας.

Οι διατάξεις του θεσμικού πλαισίου για τα Δώρα των Εορτών είναι δημοσίας τάξεως με συνέπεια να μην επιτρέπεται και να είναι άκυρη κάθε αντίθετη ρητή ή σιωπηρή συμφωνία καθώς και απόλυση εργαζομένου από την αξίωση καταβολής τους.

Επίσης, μέσω του Κέντρου Πληροφόρησης Εργαζομένων και Ανέργων (ΚΕΠΕΑ / ΓΣΕΕ) οι εργαζόμενοι μπορούν να υπολογίζουν μόνοι τους το Δώρο Χριστουγέννων που δικαιούνται στον παρακάτω σύνδεσμο:  https://www.kepea.gr/calc-doro-xristoygennon.php .

Τέλος, μέχρι 31 Δεκεμβρίου 2018 θα πρέπει να χορηγηθεί η οφειλόμενη ετήσια άδεια ανάπαυσης και το επίδομα αδείας στους εργαζόμενους την οποία μπορούν να υπολογίζουν στον σύνδεσμο: https://www.kepea.gr/calc-epidoma-adeias.php.