ΜΕΤΟΙΚΟΙ

Την Πέμπτη 20 Δεκεμβρίου φιλοξενούμαστε στον υπέροχο χώρο της μουσικής σκηνής Ανδρομέδας στο Αγρίνιο. Θα παρουσιάσουμε τραγούδια από τον πρώτο μας δίσκο καθώς και κάποια από τον καινούριο που ετοιμάζουμε όπως επίσης και άλλων σπουδαίων καλλιτεχνών παλιών αλλά και σύγχρονων.

Το πρωτότυπο όνομα του σχήματος δεν είναι τυχαίο, καθώς παραπέμπει στους μετοίκους της αρχαίας Ελλάδας, που ήταν πολίτες διαφόρων περιοχών οι οποίοι είχαν εγκατασταθεί στην ευημερούσα Αθήνα και είχαν ως υποχρέωση να πληρώνουν φόρους, ωστόσο στερούνταν πολιτικών δικαιωμάτων. Έτσι οι Μέτοικοι Κωνσταντίνος Πλακίδας και Ευτυχία Σκεύη, με βάση και αφετηρία το Μεσολόγγι, επέλεξαν αυτό το όνομα για να αφήσουν το στίγμα τους.

Τους «Μετοίκους» επίσης πλαισιώνουν οι : Cesare Salvetti (Ηλεκτρική Κιθάρα) – Γιώργος Κανούτας (Ηλεκτρικό μπάσο) – Πέτρος Αλεξάκης (Μπουζούκι) – Αντρέας Βλαχογιάννης (Τύμπανα).

Γύρω στα τέλη του 2012 ξεκίνησαν να παίζουν μουσική σε διάφορους χώρους της περιοχής τους με επιθυμία και στόχο να εκφραστούν μέσα από δικά τους τραγούδια.

Οι μουσικές καταβολές των Μετοίκων καλύπτουν ευρύ φάσμα της ελληνικής μουσικής. Το ρεπερτόριό τους περιλαμβάνει μεγάλους Έλληνες συνθέτες και στιχουργούς καθώς και νεότερους σημαντικούς καλλιτέχνες δίνοντας έμφαση σε δικές τους ενορχηστρώσεις και διασκευές γνωστών τραγουδιών. Έχουν εμφανιστεί σε πολλούς χώρους στην Αιτ/νία και γενικά στην επαρχία αλλά και σε σημαντικές μουσικές σκηνές της Αθήνας (Γυάλινο μουσικό θέατρο , Αρχιτεκτονική). Επίσης έχουν γράψει τραγούδια για δυο θεατρικές παραστάσεις, ΄΄Αφεντικά και δούλοι΄΄ διασκευή του έργου ΄΄Το Νησί των Σκλάβων΄΄ του Πιέρ Ντε Μαριβώ σε μουσική Κωνσταντίνου Πλακίδα, Γιώργου Καλόκληρου και Γιώργου Μεταξά και ΄΄Ο Αρχοντοχωριάτης ΄΄ του Μολιέρου σε στίχους Γιάννη Καλατζόπουλου και Ευτυχίας Σκεύη και μουσική του Κωνσταντίνου Πλακίδα.

Έχουν κυκλοφορήσει το πρώτο τους προσωπικό άλμπουμ με τη συμμετοχή του Γ. Νταλάρα και της Α. Κετιμέ με τίτλο «Ανήλιαγος» καθώς κι ένα καινούριο τραγούδι με τίτλο «Ραγιάδες» από τον καινούριο δίσκο που ετοιμάζουν.

Δευτέρα βράδυ 10-12 στην εκπομπή Μουσικό Αερόστατο, που παρουσιάζει και επιμελείται ο Γιώργος Ρόμπολας, μπορείτε να πάρετε μία πρώτη γεύση από τις επιτυχίες των Μέτοικων.

Στο στούντιο θα παραβρεθούν ο Κωνσταντίνος Πλακίδας και η Ευτυχία Σκεύη, όπου μέσα από μία φιλική κουβέντα θα παρουσιαστούν και θα τραγουδήσουν ζωντανά.

Συντονιστείτε στα ΔΥΤΙΚΑ fm 92.8, 10-12 το βράδυ..