Πρόκειται για την από 5/2/2020 Επιστολή στο Δ.Σ. για Δ.Λ.Τ. και την από 6/2/2020 αντίστοιχη Εισήγηση στο Δ.Σ. για Δ.Λ.Τ. της Δημοτικής μας Παράταξης “ΟΛΟΙ ΓΙΑ ΤΗ ΛΕΥΚΑΔΑ”, που αφορούσε ένα από τα σημαντικότερα θέματα για το Δήμο μας και την Αυτοδιοίκηση γενικότερα. 

Αυτό της τύχης και της προοπτικής των Δημοτικών Λιμενικών Ταμείων και των Λιμανιών, πολύ ισχυρών εργαλείων για την τοπική ανάπτυξη, μετά την ανακοίνωση του Υπουργού Εμπορικής Ναυτιλίας & Νησιωτικής Πολιτικής στις 23/1/2020, για αφαίρεση των λιμανιών από την Αυτοδιοίκηση.

Ένα αίτημα και μια εισήγηση που δεν τέθηκαν ποτέ για συζήτηση στο Δημοτικό Συμβούλιο Λευκάδας (συνεδρίαση 12/2/2020), λόγω άρνησης της Δημοτικής Αρχής και συγκεκριμένα του Δημάρχου κ. Καλού, ο οποίος με την ανοχή ή τη συναίνεση (;) του Προέδρου κ. Ρόκκου, απέκρυψε την επιλογή του μέχρι την ημέρα της συνεδρίασης, χωρίς καν να ενημερώσει την Παράταξή μας. 

Για το συγκεκριμένο ζήτημα δεν γνώριζε ούτε το Σώμα, το οποίο εμείς ενημερώσαμε κατά τη συνεδρίαση. Εκεί ο Δήμαρχος με τα μισόλογα που ψέλλισε, το μόνο που κατάφερε ήταν να καταδείξει σε όλους, ότι η ενέργειά του αυτή ήταν αποτέλεσμα σκοπιμότητας και άγχους σε ότι αφορά την δημιουργία εντυπώσεων. Γι’ αυτό δηλαδή ακριβώς που ο κ. Καλός προσπαθεί καθημερινά, στην μέχρι τώρα θητεία του.

Επί πλέον και ίσως για να αποδειχθεί πλήρως η μεθόδευση, ενέταξε στην ημερήσια διάταξη για συζήτηση-ενημέρωση το συγκεκριμένο ζήτημα με εισηγητή… τον ίδιο αλλά… χωρίς εισήγηση!

Πρόκειται για πρωτοφανή και ακατανόητη κίνηση που δεν έχει προηγούμενο στα αυτοδιοικητικά δεδομένα της Λευκάδας.

Είναι περιττό βέβαια να αναφέρουμε ότι τα “ΜΜΕ” κατάπιαν (και πάλι) την κάμηλον… αμάσητη! Μέχρι σήμερα (4 ημέρες μετά) δεν έχει αναφερθεί τίποτε, ακόμη και από το μέσο που μεταδίδει απευθείας τις συνεδριάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου. Φαίνεται ότι στην αξιολόγηση το ζήτημα-πρόβλημα με τα Λιμενικά Ταμεία αλλά και αυτή η ίδια η ενέργεια της Δημοτικής Αρχής, παίρνουν πολύ χαμηλό βαθμό, ενώ αντίθετα βρίσκονται πολύ ψηλά στην ατζέντα προβολής δευτερεύοντα θέματα, πάντα χάριν (και) της σκοπιμότητας!!!