Το ΚΚΕ καταψήφισε τη συμφωνία μεταξύ της Ελλάδας και του Αζερμπαϊτζάν για συνεργασία στον τομέα της γεωργίας διότι είναι μακριά από τα συμφέροντα της φτωχομεσαίας αγροτιάς σημείωσε στην Ολομέλεια της Βουλής ο βουλευτής του ΚΚΕ, Νίκος Μωραΐτης.

Τόνισε ότι ικανοποιεί τις καπιταλιστικές επιχειρήσεις στον κλάδο βαθαίνοντας την εκμετάλλευση. Πρόσθεσε ότι πρόκειται για συμφωνία διείσδυσης των ελληνικών επιχειρηματικών ομίλων στην αγροτοδιατροφική αλυσίδα του Αζερμπαϊτζάν με βάση τις κατευθύνσεις της ΕΕ για διείσδυση στις αγορές στην περιοχή της Κασπίας.

Ο Νίκος Μωραΐτης σημείωσε ακόμα ότι η συγκεκριμένη συμφωνία είναι συνέχεια της συμφωνίας του 1994, που στόχευε στην προώθηση της καπιταλιστικοποίησης του Αζερμπαϊτζάν μετά τις ανατροπές και τη διάλυση της Σοβιετικής Ένωσης.

Υπέρ της κύρωσης τάχθηκαν ΣΥΡΙΖΑ, ΝΔ, Δημοκρατική Συμπαράταξη, Ποτάμι, ΑΝΕΛ και Ένωση Κεντρώων.

Πρέπει να λυθεί το θέμα με τους δασικούς χάρτες και τα προβλήματα που εντοπίζονται, σημείωσε ο βουλευτής του ΚΚΕ επιρρίπτοντας ευθύνες σε όλες τις κυβερνήσεις, ενώ για την τροπολογία που κατέθεσαν βουλευτές της ΝΔ ανέφερε ότι δεν εξυπηρετεί την φτωχομεσαία αγροτιά και ανοίγει ομπρέλα για νομιμοποίηση καταπατήσεων.

Για την υπουργική τροπολογία περί της επιστροφής ποσών στους υπερθεματιστές του διαγωνισμού για τις τηλεοπτικές άδειες εφόσον δεν έχουν οφειλές σε εφορία και ασφαλιστικά ταμεία, ο Νίκος Μωραϊτης ανέφερε, ότι το ΚΚΕ ψηφίζει υπέρ. Η τροπολογία υπερψηφίστηκε.