Ο Μπόρις Τζόνσον αναπνέει «χωρίς υποστήριξη και δεν έχει πνευμονία»

Ο Βρετανός πρωθυπουργός είναι «σε σταθερή κατάσταση» και σε «καλή διάθεση» αναφέρει το γραφείο του – Βρίσκεται στην εντατική και σύμφωνα με το Νο10 διατηρεί τις αισθήσεις του.

Ο Μπόρις Τζόνσον «αναπνέει χωρίς βοήθεια» στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας που μεταφέρθηκε από χθες και δεν έχει πνευμονία, ανακοίνωσε η Ντάουνινγκ Στριτ, εν μέσω φημών και σεναρίων για την πραγματική κατάσταση της υγείας του Βρετανού πρωθυπουργού.

Εκπρόσωπος του πρωθυπουργού ανέφερε ότι «ήταν σε καλή κατάσταση και παραμένει σε καλή διάθεση», ενώ έχει λάβει «θεραπεία οξυγόνου». Επίσης, διευκρίνισε ότι δεν χρειάστηκε μηχανικό αναπνευστήρα, παρά τις αυξανόμενες ανησυχίες για την πορεία της υγείας του.

Οι ειδήσεις έρχονται λίγο αφότου ο Μάικλ Γκόουβ είπε ότι η κατάσταση του πρωθυπουργού είναι «πραγματικά τρομακτική» και οι υπουργοί «προσεύχονται» για την ταχεία ανάκαμψη του.

Αναπληρωτής του Μπόρις Τζόνσον είναι ο υπουργός Εξωτερικών Ντόμινικ Ράαμπ που έχει αναλάβει την ευθύνη της διακυβέρνησης, όσο ο Τζόνσον είναι εκτός δράσης.

Ανησυχίες για την αποτελεσματικότητα της κρατικής μηχανής

Μετά τις εξελίξεις, αυξανόμενη ανησυχία υπάρχει για την αποτελεσματικότητα της κυβερνητικής μηχανής, καθώς θεωρείται ότι αυτή τη στιγμή, ο αναπληρωτής του Τζόνσον δεν μπορεί να ηγηθεί της μάχης απέναντι στην πανδημία.

Ο Τζόνσον οδηγήθηκε στο Νοσοκομείο St Thomas στο κεντρικό Λονδίνο και έλαβε οξυγόνο, μετά τη ραγδαία επιδείνωση της υγείας του μέσα σε δύο ώρες, εγείροντας φόβους στους γιατρούς ότι θα χρειαστεί διασωλήνωση.

protothema.gr