Το λιμάνι της Ναυπάκτου κάθε βράδυ σφύζει από ζωή. Η λήξη των περιοριστικών μέτρων ως προς την κυκλοφορία των πολιτών, συνοδεύτηκε από τη σχεδόν μαζική έξοδο μικρών και μεγάλων, μία λογική αντίδραση θα πρέπει να σημειώσουμε μετά από περίπου ενάμιση μήνα «εγκλεισμού». Χωρίς υπερβολή, οι νύχτες πλέον στο κεντρικότερο σημείο της πόλης θυμίζουν ίσως και τις καλύτερες αποχές του, από πλευράς προσέλευση κόσμου, καθώς οι παρέες γεμίζουν κάθε σημείο του λιμανιού, την πλατεία, αλλά και τη γύρω από το μεντένι περιοχή.

Μουσικές, γέλια, πειράγματα, αλλά και καμία βουτιά… μέσα μέσα, δίνουν τον δικό τους ιδιαίτερο τόνο στα βράδια. Μόνο που δυστυχώς οι πρώτες πρωινές εικόνες φέρνουν στο φως και τα αποτελέσματα κάποιων συμπεριφορών που δεν τιμούν εκείνους που τις προκαλούν. Ο φωτογραφικός φακός του Πέτρου Παναγιωτίδη αποτύπωσε ορισμένες τέτοιες το πρωί του Σαββάτου, ως συνέχεια των όσων μερικοί φρόντισαν να πράξουν τη νύχτα της Παρασκευής. Εικόνες που σε καμία περίπτωση δεν χαρακτηρίζουν το σύνολο εκείνων που τα βράδια βρίσκονται στο λιμάνι, αλλά που είναι αρκετές για να χαλάσουν την όλη εικόνα του αυτοσχέδιου σκηνικού που στήνεται, μιας και χωρίς υπερβολή  σε αρκετά του σημεία ο χώρος έχει γεμίσει από σκουπίδια.

Τι να φταίει άραγε; Η απάντηση σε αυτό το κρίσιμο ερώτημα, ίσως να μας οδηγούσε και σε πολλά ακόμα σημαντικά συμπεράσματα τα οποία εκτίνονται και πέραν του γιατί κάποιος θεωρεί πως δεν είναι χρέος του να διατηρεί την πόλη που ζει καθαρή…

Home