Αυτό περιελάμβανε το σενάριο της άσκησης που πραγματοίησε σήμερα το πρωί,σε ξενοδοχείο της Ναυπάκτου η Πυροσβεστική υπηρεσία,στα πλαίσια της επιχειρησιακής της ετοιμότητας.

Το σενάριο αυτό προέβλεπε ότι μετά την αποτυχημένη επέμβαση της ομάδας πυρασφάλειας του ξενοδοχείου να ελέγξει την εστία της φωτιάς στο χώρο,ειδοποιήθηκε η Πυροσβεστική υπηρεσία Ναυπάκτου η οποία άμεσα με 25 άνδρες και 5 οχήματα έφθασαν στον χώρο του ξενοδοχείου. Η πυρκαγιά ξεκίνησε από το λεβητοστάσιο και επεκτάθηκε στους επάνω ορόφους, ενώ υπήρξαν και εκγλωβισμοί. Οι δύο ομάδες της υπηρεσίας συνεργάστηκαν άψογα προκειμένου η μεν πρώτη να σβήσει τις εστίες της φωτιάς ενώ η άλλη να απεγκλωβίσει τους ανθρώπους από τους επάνω ορόφους. Ωστόσο υπήρξαν δύο τραυματισμοί πολιτών και ενός πυροσβέστη οι οποίοι μεταφέρθηκαν με το ΕΚΑΒ στο νοσοκομείο.

Αυτό που εξήγησε ο κ.Μπόκας (διοικητής της Π.Υ.Ναυπάκτου) ήταν να διαπιστωθούν οι χρόνοι επέμβασης στο συμβάν μέσα από πραγματικές κυκλοφοριακές συνθήκες,καθώς επίσης και ο βαθμός συνεργασίας μεταξύ των υπηρεσιών Και στις δύο περιπτώσεις το αποτέλεσμα ήταν άριστο,ενώ και το πυροσβεστικά μέσα του ξενοδοχείου λειτούργησαν άψογα που είχαν ως αποτέλεσμα να μην πάρει η φωτιά μεγάλες διαστάσεις.