Νέα Κ.Ε.Δ. / Ε.Π.Ο.: Ομόφωνη απόφαση για Working Group και ψηφοφορία στις 17 Ιουλίου

Όλο το Δ.Σ. της Ε.Π.Ο. συμφώνησε με τις υποδείξεις του Λάκοβιτς για το νέο πλάνο ανάδειξης της Κ.Ε.Δ. / Ε.Π.Ο., για την οποία θα γίνει ψηφοφορία στις 17 Ιουλίου.

H E.Ε. / Ε.Π.Ο. μέσω και ψηφοφορίας που έκανε έδειξε πως συναινεί στην διαδικασία που υπέδειξαν οι FIFA / UEFA και εξουσιοδοτεί τον πρόεδρο να υπογράψει τις συμβάσεις με το που διαλέξουν οι ειδικοί.

Και τα 17 μέλη του Δ.Σ. ψήφισαν υπέρ της πρότασης του Λάκοβιτς για τη νέα Κ.Ε.Δ. Διαδικασία που θα επιβλέψει και ο Φούσεκ. Θα συγκροτηθεί μία ομάδα εργασίας (Working Group) όπου θα έχουν λόγο φυσικά και οι ομάδες του Big 4. Μία ομάδα εργασίας που θα συναντηθεί τουλάχιστον δύο φορές (μπορεί και τρεις) και 17 Ιουλίου θα ψηφίσει για τη νέα Κ.Ε.Δ. / Ε.Π.Ο. Η νέα Κ.Ε.Δ. θα έχει ξένο αρχιδιαιτητή και λογικά ξένα στελέχη (δύο ή τρία και ένα εξ αυτών με ειδίκευση στο VAR) και θα έχει διετή θητεία. Να θυμίσουμε πως ο Σέρβος παράγοντας Ζόραν Λάκοβιτς είχε ενημερώσει μέρες τώρα την Ε.Π.Ο. πως ο νέος αρχιδιαιτητής θα βγει μέσα από τις ομάδες του Big 4.

Η ανακοίνωση / ενημέρωση της Ε.Π.Ο. για τις αποφάσεις:

Συνεδρίασε σήμερα η Εκτελεστική Επιτροπή της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας παρόντων του εντεταλμένου εκπροσώπου των FIFA/UEFA κ. Χέρμπερτ Χούμπελ, του εκπροσώπου της UEFA κ. Μάριου Γεωργίου και του ανεξάρτητου εμπειρογνώμονα των FIFA/UEFA κ. Πετρ Φούσεκ.

Στη συνεδρίαση μετείχε για πρώτη φορά, με την ιδιότητα του 2ου αντιπροέδρου της Ε.Π.Ο., ο νέος πρόεδρος της Super League 1 κ. Λεωνίδας Μπουτσικάρης, τον οποίο ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας κ. Γραμμένος καλωσόρισε στα νέα του καθήκοντα.

Η Εκτελεστική Επιτροπή έλαβε τις παρακάτω αποφάσεις:

Ενέκρινε ομόφωνα τη διαδικασία επιλογής του προέδρου και της συγκρότησης της νέας Κεντρικής Επιτροπής Διαιτησίας της Ε.Π.Ο., όπως αυτή προτείνεται από τις FIFA/UEFA. Σύμφωνα με την πρόταση αυτή:

α. ο νέος πρόεδρος της Κ.Ε.Δ./Ε.Π.Ο. θα είναι αλλοδαπός και θα επιλέξει ο ίδιος τα άλλα δύο μέλη της επιτροπής, τα οποία θα είναι επίσης αλλοδαποί κι ένας εξ αυτών εξειδικευμένος σε θέματα VAR,
β. η σύμβαση του νέου προέδρου της Κ.Ε.Δ. θα είναι τουλάχιστον διετής,
γ. στη διαδικασία θα συμμετάσχουν οι FIFA/UEFA, η Ε.Π.Ο., η Super League 1 και ένας εκπρόσωπος από τις Π.Α.Ε. Α.Ε.Κ., Ολυμπιακός, Παναθηναϊκός και Π.Α.Ο.Κ., οι οποίοι θα συγκροτήσουν «ομάδα εργασίας»,
δ. η «ομάδα εργασίας», σε τρεις συναντήσεις εντός μίας εβδομάδας θα δρομολογήσει την όλη διαδικασία, ώστε τελικά οι 4 Π.Α.Ε. να εκλέξουν σε μυστική ψηφοφορία το νέο πρόεδρο της Κ.Ε.Δ.

Βάσει του χρονοδιαγράμματος, ως τις 13 Ιουλίου οι Π.Α.Ε. θα έχουν γνωστοποιήσει στην Ε.Π.Ο. τους εκπροσώπους τους και ως τις 17 Ιουλίου θα έχει ολοκληρωθεί η όλη διαδικασία. Εκπρόσωπος της Ε.Π.Ο. στην «ομάδα εργασίας» θα είναι ο πρόεδρός της κ. Ε. Γραμμένος και της Super League 1 ο πρόεδρός της κ. Λεωνίδας Μπουτσικάρης. Η Ε.Ε. εξουσιοδότησε επίσης τον πρόεδρο της Ε.Π.Ο. να υπογράψει τη σύμβαση συνεργασίας με το νέο πρόεδρο της Κ.Ε.Δ.

Ενέκρινε την πρόταση της Super League 1 το πρωτάθλημα της αγωνιστικής περιόδου 2020-21 να αρχίσει στις 12 Σεπτεμβρίου 2020.

Έκανε αποδεκτή την ομόφωνη εισήγηση της επιτροπής διοργανώσεων για διεξαγωγή του τελικού του Κυπέλλου Ελλάδος αγωνιστικής περιόδου 2019-20 στο γήπεδο της Ριζούπολης, στις 26 Ιουλίου 2020 και ώρα 21:00. Στο τελικό του Κυπέλλου Ελλάδος θα τηρηθεί εγκεκριμένο από τον Ε.Ο.Δ.Υ. υγειονομικό πρωτόκολλο.

Ενέκρινε τις προκηρύξεις Γ΄ Εθνικής και πανελληνίων πρωταθλημάτων Κ14 και Κ15 αγωνιστικής περιόδου 2020-21.

Απεδέχθη την εισήγηση της Επιτροπής Εθνικών Ομάδων για διεξαγωγή δύο φιλικών αγώνων της Εθνικής Ανδρών, με αντιπάλους την Εθνική Αυστρίας στις 7 Οκτωβρίου 2020 στην πόλη Κλάγκενφουρτ και την Εθνική Κύπρου στις 11 Νοεμβρίου 2020 στην Ελλάδα, σε έδρα που θα οριστεί αργότερα.

Ενέκρινε την ανανέωση της σύμβασης χορηγίας της ΟΠΑΠ Α.Ε. έως τις 31.12.2022, στην κατηγορία του «χρυσού χορηγού».

Δημήτρης Τομαράς – gazzetta.gr