Ο Γιάννης Πρετεντέρης είναι, σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις, το πρόσωπο από το σημερινό status quo, που διεκδικεί πρωταγωνιστικό, πιθανότατα διευθυντικό ρόλο, στον “νέο ΔΟΛ”, του Βαγγέλη Μαρινάκη.

Μάλιστα, τις σχετικές πληροφορίες που μεταφέρει το ysterografa.gr, επιβεβαίωσε κι ο ίδιος, καθώς με το άρθρο του στα χθεσινά “Νέα”, ανοίγει σαμπάνιες για την επικράτηση του Βαγγέλη Μαρινάκη στη δημοπρασία για τον ΔΟΛ, και την ήττα του Ιβάν Σαββίδη.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες , ο Γιάννης Πρετεντέρης έχει καλλιεργήσει εδώ και αρκετό καιρό το σχετικό θετικό κλίμα, προς την πλευρά του Βαγγέλη Μαρινάκη, ενώ πιστώνεται τον συνεπή ρόλο του κατά της κυβέρνησης, και την αρθρογραφία κατά του Ιβάν Σαββίδη, όλο το προηγούμενο διάστημα. Δεν πρέπει να υποτιμάται και το γεγονός ότι ο Γιάννης Πρετεντέρης βρίσκεται πολύ κοντά στον σημερινό πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκο Μητσοτάκη, και είναι υπέρ της στροφής του ΔΟΛ προς την Κεντροδεξιά, όπως είχε συμβεί και επί ηγεσίας Αντώνη Σαμαρά, παρόλο που εκείνη η στρατηγική επιλογή οδήγησε το “Βήμα της Κυριακής” και τα “Νέα” σε κυκλοφοριακή συρρίκνωση.