Νύχτα αγωνίας από τον πύρινο εφιάλτη: Οι φλόγες στην παραλιακή – Διακόπηκε η κυκλοφορία

Ενισχύθηκαν οι επίγειες δυνάμεις της Πυροσβεστικής, προκειμένου να γίνει εφικτό να τεθεί υπό έλεγχο, όσο το δυνατόν συντομότερα, η μεγάλη πυρκαγιά που μαίνεται, από το απόγευμα, σε δασική έκταση στην περιοχή Καλυβίων Θορικού Αττικής. Η παραλιακή στο ύψος της Σαρωνίδας έχει κλείσει, με την πυρκαγιά να πλησιάζει στην παραλία.

Συγκεκριμένα, όπως ανέφερε στην Ε.Ρ.Τ. η εκπρόσωπος της πυροσβεστικής κα. Σταυρούλα Μαλλίρη, οι επίγειες επιχειρησιακές πυροσβεστικές δυνάμεις ενισχύονται με 10 πυροσβεστικά οχήματα και 20 άτομα πλήρωμα από Υπηρεσίες της Στερεάς Ελλάδας και της Πελοποννήσου καθώς και με 30 άτομα πεζοπόρο τμήμα από την 2η ΕΜΑΚ.

Συνολικά, για την κατάσβεσή της θα επιχειρούν καθ’ όλη τη διάρκεια της νύχτας, 80 πυροσβεστικοί υπάλληλοι με 30 πυροσβεστικά οχήματα, 55 άτομα πεζοπόρο τμήμα, 11 εθελοντικά οχήματα, 19 υδροφόρες των ΟΤΑ, 8 υδροφόρες από την περιφέρεια και 2 μηχανήματα.

Σύμφωνα με την κα. Μαλλίρη, το έργο των πυροσβεστικών δυνάμεων δυσχεραίνουν οι δύσκολες καιρικές συνθήκες, λόγω των ισχυρών ανέμων, και το ανάγλυφο του εδάφους. Συγκεκριμένα, ανέφερε πως στην περιοχή πνέουν ισχυροί άνεμοι 5 μποφόρ, οι ριπές των οποίων όμως φτάνουν και τα 7 μποφόρ, με αποτέλεσμα οι εστίες της πυρκαγιάς να αναζωπυρώνονται κατά τόπους.

Μιλώντας στην ΕΡΤ ο δήμαρχος Σαρωνίδας Γιωργος Σορωνής, τόνισε ότι τα ενεργά μέτωπα της φωτιάς είναι δύο: ένα κοντά στα παλιά λατομεία και ένα από την πλευρά της Αναβύσσου.

Σύμφωνα με τον δήμαρχο, το μέτωπο αυτό είναι δυσκολότερο να ελεγχθεί, καθώς η πρόσβαση είναι δυσκολότερη, με τα οχήματα να μην μπορούν να προσεγγίσουν. Πάντως, όπως ανέφερε, δεν απειλούνται κατοικημένες περιοχές.

Παράλληλα, κόπασαν οι δυνατοί άνεμοι πλέον, αλλά το πρόβλημα είναι ότι υπάρχουν τώρα αρκετές διάσπαρτες εστίες. Η κατεύθυνση της πυρκαγιάς, σύμφωνα με την Πυροσβεστική, είναι αυτή την ώρα προς τη νοτιοανατολική πλευρά της λεωφόρου Αναβύσσου.

Σημειώνεται ακόμη, ότι με το πρώτο φως της ημέρας και εφόσον δεν έχει τεθεί υπό έλεγχο έως τότε η πυρκαγιά, οι πυροσβεστικές δυνάμεις πρόκειται να ενισχυθούν με εναέρια μέσα.

real.gr