Πανδημία Κορωνοϊού: Η τραγική κοινή μοίρα των τριών «Ι» και «η επόμενη ημέρα» τους

Ιταλία, Ιράν, Ισπανία: Ο κορωνοϊός, η μεγαλύτερη σύγχρονη πανδημία από πλευράς επικινδυνότητας, απειλεί να «γονατίσει» τα τρία «Ι», τρεις χώρες άσχετες μεταξύ τους αλλά και να ανατρέψει το πολιτικό, κοινωνικό και οικονομικό καθεστώς τους.

Η Ιταλία και ειδικά το καμάρι της, η οικονομική ατμομηχανή της, η βόρειος Ιταλία, ο βιομηχανικός βορράς, με εισοδηματικό και ποιοτικό επίπεδο ζωής ανώτερο από της Γερμανίας, ποτέ δεν θα είναι ξανά η ίδια μετά την «σφαγή» της σημερινής ημέρες με τους 475 νεκρούς.

Πού ήρθε μετά τον θάνατο άλλων 2.300 Ιταλών τις προηγούμενες ημέρες.

Και που δεν πρόκειται να σταματήσει πριν τον θάνατο μερικών χιλιάδων ακόμα.

Οι αριθμοί είναι τρομακτικοί για επιδημία λίγων εβδομάδων: 35713 έχουν νοσήσει, 4207 τα νέα κρούσματα μόνο σήμερα, 2978 οι νεκροί.

Mόνο σήμερα 475 άνθρωποι χάθηκαν εξ αιτίας ενός συστήματος υγείας το οποίο κατέρρευσε, αν και ο πλούσιος Βορράς το πλήρωσε πανάκριβα.

Η Λομβαρδία, το Βένετο, περιοχές-κάστρα της Λέγκας του Βορρά, είναι όχι απλά οργισμένες με την Ε.Ε., αλλά και με την Ρώμη και την κυβέρνηση-μαριονέτα των Βρυξελλών.

Όταν θα τελειώσει η καταστροφή, ότι απομείνει θα είναι οργή και πόνος.

Φάνηκε από την αντιμετώπιση της επικεφαλής της Ε.Κ.Τ., Κριστίν Λαγκάρντ που τόλμησε και είπε ότι δεν θα ενισχύσει τα ιταλικά ομόλογα και την θύελλα που προκάλεσε. Η Ιταλία ψυχολογικά έχει «χαθεί» για την Ε.Ε.

Στην Ισπανία, αυτό το ανέκδοτο, ο «ομορφονιός» σοσιαλιστής Πέτρο Σάντσεθ, τα πήγε ακόμα χειρότερα: Δεν έκανε απολύτως τίποτα μέχρι που οι Ισπανοί άρχισαν να πεθαίνουν κατά εκατοντάδες!

Ζήτησε «Συγγνώμη» από τον ισπανικό λαό που μετρά 100 νεκρούς τη μέρα πλέον, αλλά όταν θα τελειώσει η ιστορία αυτή, θα είναι πιο «καμένος» και από τα δένδρα της Αυστραλίας.

Οι αριθμοί στην Ισπανία, μιλάνε μόνοι τους: 14746 κρούσματα, 2920 μόνο σήμερα κρούσματα, 638 οι νεκροί από τους οποίους 105 μόνο σήμερα! Κι έχουν δρόμο, μεγαλύτερο από της Ιταλίας μπροστά τους.

Το τρίτο «Ι» είναι το Ιράν. Εδώ η επιδημία κτύπησε την «καρδιά» του καθεστώτος, την πόλη Κομ.

 

Θέρισε ολόκληρες σειρές από την πυραμίδα διοικητικής ηγεσίας του ισλαμικού καθεστώτος.

Οι στενές οικονομικές σχέσεις με την Κίνα, έφεραν τον κορωναϊό και η ανυπαρξία σοβαρού συστήματος υγείας την εμπέδωσε.

Τρίτη χώρα, μετά την Κίνα και την Ιταλία σε κρούσματα και θανάτους: 17361 κρούσματα, 1192, μόνο σήμερα, 1135 οι θάνατοι, 147 μόνο σήμερα.

Ήδη το θεοκρατικό καθεστώς κλυδωνιζόταν και οι κόντρα με τους Φρουρούς της Επανάστασης είχε ξεκινήσει.

Αν δεν καταφέρουν να ελέγξουν την επιδημία, δεν αποκλείεται από την ανατροπή του, μέχρι ένα πραξικόπημα των Φρουρών που ήδη είναι οργισμένοι γιατί «δεν απαντήθηκε όπως έπρεπε» ο θάνατος του Σουλεϊμανί.

Τα τρία «Ι» έχουν ακόμα πολύ πόνο να βιώσουν. Αλλά το θέμα είναι τι θα  «γεννήσει» αυτός ο πόνος…

pronews.gr