Γεµίζουν τα κενά διαµερίσµατα – 22 νέα παιδιά γράφτηκαν σε Νηπιαγωγείο και Δηµοτικό – Ξενοδοχείο της πόλης στην λίστα της καραντίνας για τον covid 19 – Κυβερνητικό παραµύθι το 1%.

Σε περισσότερους από 400 υπολογίζονται αυτή τη στιγμή οι μετανάστες στο Μεσολόγγι οι οποίοι στην πλειοψηφία τους είναι Σομαλοί.

Εκτός από αυτούς που διαμένουν στην δομή στο Θεοξένια, υπάρχουν και πολλοί άλλοι που πήραν άσυλο και βρίσκονται σε διαμερίσματα. Δεν προέρχονται μόνο από εκείνους που ήταν στην δομή, αλλά και από άλλες περιοχές της χώρας. Κάποιοι δηλαδή που έχουν συγγενείς και φίλους στο Μεσολόγγι, παίρνουν την πληροφορία ότι η πόλη ενδείκνυται για την διαμονή τους, καθώς μπορούν να βρουν διαμερίσματα για να μείνουν και έτσι έρχονται εδώ. Οι ιδιοκτήτες διαθέτουν τα διαμερίσματα που έχουν για ενοικίαση, κυρίως τα μεγαλύτερα, για την διαμονή οικογενειών μεταναστών και μάλιστα, όπως λένε οι πληροφορίες, με αρκετά υψηλό ενοίκιο. Υπάρχει μαρτυρία από υπάλληλο που θέλησε να ενοικιάσει στο Μεσολόγγι διαμέρισμα και δεν τα κατάφερε αφού δεν είχε την δυνατότητα να διαθέσει ένα τόσο μεγάλο ποσό, που σε κάποιες περιπτώσεις φθάνει και τα 600 ευρώ. Αυτά βέβαια τα χρήματα…

Βάσω Βήττα – Εφημερίδα ΑΙΧΜΗ – aixmi-news.gr