Την πίτα της έκοψε απόψε το βράδυ η δημοτική παράταξη «Ανεξάρτητη Ενωτική Πρωτοβουλία – Με όραμα για τον Δήμο Αγρινίου» του Δημήτρη Τραπεζιώτη, σε κεντρικό κατάστημα εστίασης, στην πλατεία Δημοκρατίας, παρουσία του υποψήφιου Ευρωβουλευτή Παναγιώτη Κουρουμπλή, των βουλευτών Αιτωλοακαρνανίας Γιώργου Βαρεμένου και Μαρίας Τριανταφύλλου καθώς και πλήθους φίλων της παράταξης.

Ο κ. Τραπεζιώτης ξεκίνησε σχολιάζοντας την επωνυμία της παράταξής του και την τροποποίηση του ονόματός της δηλώνοντας συγκεκριμένα: «η πρώτη επωνυμία εξέφραζε τις πολιτικές συνθήκες μιας άλλης εποχής, ένα άλλο πολιτικό κλίμα, αλλά παρά το γεγονός ότι έγινε ανεξάρτητη ενωτική πρωτοβουλία, με τη σύμφωνη γνώμη όλων των στελεχών, η ανατροπή είναι πάντα επίκαιρη και αναγκαία σήμερα όσο ποτέ άλλοτε γιατί η σημερινή δημοτική αρχή Παπαναστασίου καταγράφεται ως η χειρότερη που γνώρισε ποτέ ο τόπος αυτός. Από το 2014 που συγκροτήσαμε την πολιτική αυτή παράταξη παρακολουθούμε στενά τις πολιτικές εξελίξεις και συμμετέχουμε ανελλιπώς στα δημοτικά συμβούλια και ταυτόχρονα καταθέτουμε δημιουργικές προτάσεις. Πέντε χρόνια μετά είμαστε σε θέση ασφάλειας όχι για να αξιολογήσουμε το έργο της δημοτικής αρχής που είναι ανύπαρκτο, αλλά για να επισημάνουμε τα αποτελέσματα μιας δημοτικής αρχής που κατά κοινή αποδοχή συνιστά οπισθοδρόμηση και θεωρείται και αξιολογείται ανίκανη διότι δεν μπόρεσε όλα αυτά τα χρόνια να παρακολουθήσει τις εξελίξεις και να αξιοποιήσει τις χρηματοδοτικά εργαλεία που παρέχονται από εθνικά και ευρωπαϊκά προγράμματα. Ο αριθμός των προγραμμάτων που έχασε η σημερινή δημοτική αρχή είναι διψήφιος. Δεν μπόρεσε να αξιοποιήσει τα συντριπτικά πλεονεκτήματα του δήμου, το φυσικό περιβάλλον, τα προϊόντα μας και το πολιτιστικό απόθεμα. Θέματα καίρια δεν συζητήθηκαν ποτέ στο δημοτικό συμβούλιο, όπως το ΒΙΟΠΑ, το Πανεπιστήμιο, η κάθετη σύνδεση του Αγρινίου με την Ιόνια Οδό, το Πάρκο και η ερήμωση των χωριών μας».

Ο κ. Τραπεζιώτης αναφέρθηκε και στην υποψηφιότητα της Χριστίνας Σταρακά τονίζοντας: «οι φερόμενοι υποψήφιοι για το Δήμο Αγρινίου δεν έχουν διατυπώσει ακόμη προτάσεις για να τις αξιολογήσουμε, μπορούμε όπως να αξιολογήσουμε την υποψηφιότητα της κ. Σταρακά. Ήταν πέντε χρόνια αντιπεριφερειάρχης Αιτωλοακαρνανίας. Κανένα έργο, καμία δράση με δική της παρέμβαση ή μέριμνα. Αντίθετα, η ανύπαρκτη πολιτική για την περιοχή μας είχε αρνητικά αποτελέσματα. Έχουμε θύματα στο βωμό της ασφάλτου, από μια εκτρωματική κυκλοφοριακή ρύθμιση – «καρμανιόλα» από την Ερμίτσα έως το Αγρίνιο. Η ρύθμιση είναι παράνομη. Επίσης, με ποιο ηθικό δικαίωμα θα ζητήσει την ψήφο των συμπατριωτών μας στην Μακρυνεία; Το Ζευγαράκι πλημμύρισε δύο φορές εξαιτίας της αλληγορίας της να καθαρίσει τα ρέματα. Με ποιο δικαίωμα θα ζητήσει ψήφο από τους αγρότες που τη δακοκτονία την έκανε τον Νοέμβριο, ενώ έπρεπε να γίνει τον Ιούνιο; Δεν ακούσαμε ποτέ τη φωνή της στο περιφερειακό συμβούλιο, δεν είδαμε ποτέ ένα αίτημα να διατυπώνεται προφορικά ή εγγράφως εκ μέρους της. Είδαμε μόνο να εικονίζεται όλα τα χρόνια δίπλα – δίπλα με τον κ. Παπαναστασίου σε πανηγύρια και εκδηλώσεις. Θα ήταν προτιμότερο να είναι υποψήφια δημοτική σύμβουλος με τον κ. Παπαναστασίου και όχι υποψήφια Δήμαρχος».

Ο κ. Τραπεζιώτης αναφέρθηκε επίσης στον «Κλεισθένη», τα θετικά του σημεία, τα λάθη και χωρίς να αναλύσει ή να αναφέρει επιγραμματικά, αναφέρθηκε στις 20 ερωτήσεις – προτάσεις που έχει καταθέσει για το Δήμο Αγρινίου, που στηρίζονται στην αρχή της καινοτομίας, της βιωσιμότητας, της αποκέντρωσης και της επικουρικότητας.

Η βραδιά έκλεισε με μουσικό πρόγραμμα.