Πέρασε η πλωτή εξέδρα από το ΚΑΣ – «Αλλάζει» το λιμάνι της Ναυπάκτου

Στην απόφαση του ΚΑΣ αναφέρεται με δελτίο τύπου η δημοτική αρχή της Ναυπάκτου, που επιτρέπει την κατασκευή πλωτής εξέδρας ως προέκταση της υπάρχουσας εξέδρας του λιμανιού.

Το παρόν στην συνεδρίαση έδωσε για άλλη μια φορά ο πολιτευτής των ΑΝΕΛ στον νομό Αιτωλοακαρνανίας Ευάγγελος Παπαγεωργίου, καθώς παρευρίσκεται σε όλες τις συναντήσεις του δημάρχου Τάκη Λουκόπουλο με την κεντρική εξουσία.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του δήμου:

Συνεδρίασε στις 27/6/2017, ημέρα Τρίτη και ώρα 13.00 το Κεντρικό Αρχαιολογικό Συμβούλιο (ΚΑΣ), στο οποίο συζητήθηκαν δύο αιτήματα του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Ναυπάκτου (ΔΛΤΝ), δηλαδή η τοποθέτηση πλωτής εξέδρας εποχικής χρήσης στον Λιμένα Ναυπάκτου και η κατασκευή πεζογέφυρας στην παραλία Γριμπόβου.

Τον Δήμο Ναυπακτίας  και το ΔΛΤΝ εκπροσώπησαν ο Δήμαρχος Ναυπακτίας Παναγιώτης Λουκόπουλος, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείο Ναυπάκτου και Αντιδήμαρχος Διοικ. Υπηρεσιών του Δήμου Ναυπακτίας Αντώνης Φράγκος, ο Πρόεδρος ΧΥΤΑ Χρήστος Σαλαμούρας και οι μελετητές της πεζογέφυρας Περικλής Παπαβασιλείου και Δημήτρης Παπαναστασόπουλος. Κατά την συζήτηση των θεμάτων παραστάθηκε και ο πολιτευτής Ευάγγελος Παπαγεωργίου.

Σημειώνεται ότι για το θέμα της πεζογέφυρας παραστάθηκαν για να αντιλέξουν τρεις δικηγόροι, οι οποίοι εκπροσωπούσαν κατοίκους με κατοικίες όμορες του έργου, όπως και καταγγέλλοντες.

Σύμφωνα με την απόφαση του ΚΑΣ εγκρίνεται η τοποθέτηση πλωτής εξέδρας εποχικής χρήσης έξω από το Λιμάνι της Ναυπάκτου, ενώ για το θέμα της πεζογέφυρας θα προηγηθεί αυτοψία από τριμελή επιτροπή που θα ορίζει το ΚΑΣ πριν ληφθεί απόφαση. Σημειώνεται ότι για την πεζογέφυρα θα γνωμοδοτήσει και το κεντρικό Συμβούλιο Νεωτέρων Μνημείων.