Η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας σε συνεργασία με τη Στέγη Πολιτισμού και Παράδοσης Καλαβρυτινών και Φίλων Πάτρας «Αγία Λαύρα» διοργανώνουν στην Πάτρα επιστημονική ημερίδα με τίτλο: «Πρωτοβάθμια Πρόληψη και Προαγωγή Υγείας». Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 5 Μαΐου 2019 στις 6.00 το απόγευμα στο αμφιθέατρο του Αρχαιολογικού Μουσείου Πατρών (ΝΕΟ Πατρών-Αθηνών 38-40).

Στόχος της ημερίδας είναι η ενημέρωση των πολιτών για τη σημασία που έχουν οι τακτικοί προληπτικοί έλεγχοι στην πρόληψη σοβαρών παθήσεων, αλλά και οι τρόποι που οι ασθένειες αυτές μπορούν να αντιμετωπιστούν εγκαίρως. Επίσης θα αναδειχθεί ότι μέσω των τακτικών ελέγχων ακόμη και οι χρόνιοι πάσχοντες μπορούν να τύχουν ποιοτικότερης ανακουφιστικής και υποστηρικτικής φροντίδας.

Στην επιστημονική ημερίδα, ομιλητές θα είναι έγκριτοι επιστήμονες από τον ευρύτερο χώρο της Υγείας.

Πρόκειται για μια ακόμη πρωτοβουλία που εντάσσεται στο πλαίσιο του τρέχοντος σχεδίου δράσης για την υπεράσπιση των ευπαθών ομάδων και την πρόληψη σε ζητήματα Δημόσιας Υγείας, που υλοποιεί η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας συνεργαζόμενη με φορείς όπως η Στέγη Πολιτισμού και Παράδοσης Καλαβρυτινών και Φίλων Πάτρας «Αγία Λαύρα».