Στο βιογραφικό του Κώστα Σαμαρά, του επονομαζόμενου «πεταλούδα» καταγράφονται πέντε επιτυχημένες αποδράσεις. Στον Κώστα Σαμαρά χρεώνονται κάποιες από τις θεαματικότερες αποδράσεις που έχουν γίνει στη χώρα μας. Κατάφερε να δραπετεύσει από την τουαλέτα στην Αστυνομική Διεύθυνση της Λάρισας και από το Τμήμα στις Σέρρες, σκάβοντας έναν τοίχο μέσα σ’ ένα βράδυ με μία αυτοσχέδια σιδερένια λάμα.

Κατάφερε να διαφύγει ακόμη και από μία κλούβα μεταγωγών η οποία, μετά από δίκη στον Πειραιά, τον μετέφερε στις Φυλακές Κέρκυρας. Ο Σαμαράς, ενώ βρισκόταν καθ’ οδόν, άρχισε να κόβει το ξύλινο πάτωμα της κλούβας και, όταν έκαναν στάση στην Αμφιλοχία, φόρεσε γυαλιά ηλίου και καπέλο βγήκε από την τρύπα που είχε κάνει στο πάτωμα, σύρθηκε στην άσφαλτο, σηκώθηκε και άρχισε να περπατάει με αποτέλεσμα να μην τραβήξει την προσοχή των αστυνομικών.

Λίγα χιλιόμετρα μακριά τον περίμενε ο φίλος του, Βασίλης Παλαιοκώστας. Το Μάρτιο του 2018 ο Σαμαράς, ο οποίος είχε πολλά πρόσωπα, καθώς εκτός από ληστής είχε το προφίλ του φιλόσοφου του καλλιτέχνη και του συγγραφέα, αποφυλακίστηκε. Μάλιστα, προχώρησε και στην επανέκδοση του βιβλίου του «Καταζητείται» στο οποίο συμπεριλαμβάνονται νέα κεφάλαια και άγνωστες λεπτομέρειες για τη ζωή του.

Δείτε ΕΔΩ τις κινηματογραφικές αποδράσεις από τις ελληνικές φυλακές

newsbest.gr