Ποδοσφαιρικό μνημόνιο: Βρετανικό μοντέλο για τις αλλαγές στο ελληνικό ποδόσφαιρο

Ποδοσφαιρικό μνημόνιο: Ολοκληρώθηκαν οι συναντήσεις του υπουργού επικρατείας Γιώργου Γεραπετρίτη στην Ζυρίχη για την εξυγίανση στον χώρο του ελληνικού ποδοσφαίρου.

Ο κ. Γεραπετρίτης συναντήθηκε με τον αντιπρόεδρο της FIFA Γκρεγκ Κλαρκ, ο οποίος παράλληλα είναι και πρόεδρος της Αγλικής Ομοσπονδίας Ποδοσφαίρου.

Η κυβέρνηση επιδιώκει να υπογραφτεί το ποδοσφαιρικό μνημόνιο συνεργασίας με UEFA και FIFA , όπως τελικώς προκύπτει από τις συναντήσεις του υπουργού από τους δύο κορυφαίους παράγοντες του ποδοσφαίρου: Τον Αλεξάντερ Τσέφεριν της UEFA και τον Γκρεγκ Κλαρκ της FIFA.

Σύμφωνα με πληροφορίες, αμφότεροι θα έρθουν στην Αθήνα , εκτός απροόπτου, για να ολοκληρώσουν με τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη το έργο που ξεκίνησε ο κ. Γεραπετρίτης και να υπάρξει το μνημόνιο συνεργασίας που θα συνεχιστεί με νομοθέτηση από την κυβέρνηση.

Το όλο project η κυβέρνηση επιθυμεί, λόγω πολύ καλών τεχνικών γνώσεων αλλά και μεγάλης εμπειρίας, να το αναλάβει ο Γκρεγκ Κλαρκ και μάλιστα με δικό του τεχνικό κλιμάκιο που θα επιβλέπει το πολύ κρίσιμο πρόγραμμα εξυγίανσης του ελληνικού ποδοσφαίρου που επιθυμεί η κυβέρνηση.

Ποιος είναι ο Γκρεγκ Κλαρκ
Ο Άγγλος Γκρεγκ Κλαρκ εξελέγη αντιπρόεδρος της FIFA τον Φεβρουάριο του 2019. Πρόκειται για πρώην διευθυντή τηλεπικοινωνιών, ο οποίος έχει καταγράψει σημαντική επαγγελματική πορεία στο ποδόσφαιρο. Παράλληλα με τα καθήκοντα του στη FIFA, παραμένει πρόεδρος της αγγλικής ομοσπονδίας ποδοσφαίρου από τον Αύγουστο του 2016.

Γεννήθηκε στις 27 Οκτωβρίου 1957, ενώ είναι επίσης πρόεδρος μιας σειράς επιχειρήσεων που ανήκουν σε ιδιωτικά επενδυτικά κεφάλαια, όπως η Eteach UK Ltd.

Από το 1994 έως το 2000, ο Κλαρκ εργάστηκε σε διάφορες επιχειρήσεις στον όμιλο Cable & Wireless Communications Group, υπηρετώντας την θέση του CEO μέχρι το 2000. Από το 2002 έως το 2009 διετέλεσε Διευθύνων Σύμβουλος της Lend Lease Corporation, μιας εταιρείας εισηγμένης στο χρηματιστήριο της Αυστραλίας.

Μετά από την Lend Lease, θήτευσε για ένα σύντομο διάστημα ως διευθύνων σύμβουλος της O3b Networks, μιας εταιρείας ευρυζωνικής δορυφορικής υπηρεσίας που υποστηρίζεται από την Google.

Έχει υπηρετήσει στα διοικητικά συμβούλια του BUPA στο Ηνωμένο Βασίλειο και της MTN στη Νότιο Αφρική. Ο Κλαρκ ήταν πρόεδρος και διευθυντής (1999-2002) της Λέστερ, ενώ βρισκόταν στον προεδρικό θώκο της αγγλικής Football League από τον Μάρτιο του 2010 έως τον Ιούνιο του 2016.

Τον Αύγουστο του 2016, έγινε πρόεδρος της αγγλικής ομοσπονδίας ποδοσφαίρου και από τον Φεβρουάριο του 2019 είναι και αντιπρόεδρος της FIFA.

dikaiologitika.gr