Ποινή… «βόμβα» της FIFA: Απαγόρευση μεταγραφών στον Άρη για ένα χρόνο!

«Βόμβα» στο ελληνικό ποδόσφαιρο. Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του SDNA, η FIFA επέβαλλε στην ΠΑΕ Άρης απαγόρευση μεταγραφών για δύο μεταγραφικές περιόδους!

Ποινή – σοκ για τον Άρη από το αρμόδιο δικαιοδοτικό όργανο της FIFA, που επέβαλε στον Άρη ποινή απαγόρευσης μεταγραφών για δύο μεταγραφικές περιόδους, ουσιαστικά μέχρι το επόμενο καλοκαίρι!

Η FIFA έκρινε ότι καταστρατήγησε τους κανονισμούς και δεν σεβάστηκε τις υποχρεώσεις που είχε σε ανοικτές υποθέσεις χρεών στα προηγούμενα έτη και ως εκ τούτου του απαγορεύει τόσο να αγοράσει, όσο και να πουλήσει παίκτες (να εγγράψει νέους παίκτες ουσιαστικά, αρά ούτε να ανανεώσει συμβόλαια που λήγουν ούτε να πάρει δανεικούς) τόσο σε επίπεδο πρώτης ομάδας, όσο και σε επίπεδο νέων, για τις δύο προσεχείς μεταγραφικές περιόδους!

Πέτρα του σκανδάλου είναι το δελτίο του Φιορίν Ντουρμισάι, τον οποίο ο Άρης απέκτησε τον Ιανουάριο. Η FIFA έκρινε ότι ο Άρης δεν είχε δικαίωμα να κάνει αυτή την προσθήκη, αφού εις βάρος του εκκρεμούσαν υποθέσεις με παίκτες που ζητούσαν χρήματα ύψους 1,2 εκατομμυρίων ευρώ, τα οποία οφείλονταν σε αυτούς από την ΠΑΕ με το προηγούμενο Α.Φ.Μ. και ως εκ τούτου τον τιμώρησε με απαγόρευση μεταγραφών ουσιαστικά μέχρι το καλοκαίρι του 2021.

Σοβαρό πρόβλημα έχει και η Ε.Π.Ο., αφού η FIFA επέβαλλε πρόστιμο 500,000 ευρώ στην ελληνική ποδοσφαιρική ομοσπονδία, η οποία παρότι είχε ενημερωθεί για την υπόθεση, εντούτοις επικύρωσε την μεταγραφή του υψηλόσωμου φορ στους κιτρινόμαυρους.

Ο Άρης λογικά θα προσφύγει στο CAS για να μειώσει ή να εξαφανίσει την ποινή και αν δεν δικαιωθεί το πρόβλημα θα είναι τεράστιο, αφού οι Θεσσαλονικείς έχουν αυτό το καλοκαίρι διψήφιο αριθμό συμβολαίων που λήγουν (τα οποία δεν θα μπορούν να ανανεώσουν), ενώ ήδη έχουν χάσει τον Φραν Βέλεθ, ο οποίος έχει συμφωνήσει με τον Παναθηναϊκό!

sdna.gr