Περισσότεροι από 21.000 έτρεξαν στο κέντρο της Αθήνας – Ποιο κέρδισαν τον κυρίως αγώνα, ποιοι τους μικρότερους των 3 και 5χλμ.

Σε μια μεγάλη γιορτή εξελίχθηκε ο φετινός ημιμαραθώνιος που διεξήχθη την Κυριακή στο κέντρο της Αθήνας.

Περισσότεροι από 21.000 δρομείς όλων των ηλικιών ξεκίνησαν από την πλατεία Συντάγματος, άλλοι για τον κυρίως αγώνα και άλλοι για τους δύο μικρότερους των 3 και 5χλμ.

Στον αγώνα συμμετείχαν και πολιτικοί όπως ο Ανδρέας Λοβέρδος και ο Σταύρος Θεοδωράκης, οικολόγοι με μηνύματα κατά του λιγνίτη, γονείς ακόμα και με μωρά παιδιά στην αγκαλιά ή στα καρότσια αλλά και γυναίκες με μαντίλα.

Για την ιστορία τον ημιμαραθώνιο κέρδισε ο Γιάννης Ζερβάκης από τον Γυμναστικό Σύλλογο Βιτσέντζος Κορνάρος. Δεύτερος τερμάτισε ο αθλητής του Παναθηναϊκού, Κωνσταντίνος Γκελαούζος και τρίτος ο Χαράλαμπος Πιτσόλης από τον ΓΑΣ Ιλισσός. Τα μετάλλια τους απένειμε ο δήμαρχος Αθηναίων Γιώργος Καμίνης

Πρώτη γυναίκα η Ουρανία Ρεμπούλη από τον ΑΓΕΣ Κάμειρος, δεύτερη η Deniz Dimaki από τον ΓΑΣ Ιλισσός και τρίτη η Ειρήνη-Ρια Μιχάλα από τον ΣΑΠΚ Νεάπολης με τη βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Ελένη Αυλωνίτου να κάνει την απονομή.

Στα 5χλμ. πρώτος τερμάτισε ο Χρήστος Κάλλιας και πρώτη η Αναστασία Καρακατσάνη. Στα 3χλμ. πρώτος έκοψε το νήμα ο Γιώργος Μίνος και πρώτη η Κωνσταντίνα Γιαννοπούλου.

protothema.gr