Δείτε τις εικόνες

Ο αρχηγός του ΣΥ.ΡΙΖ.Α., Αλέξης Τσίπρας, βρέθηκε συμμετείχε στις εκδηλώσεις για την επέτειο του Πολυτεχνείου, ενώ το πρωί έστειλε και το μήνυμά του με ανάρτηση στο Facebook.

Στην πορεία της 46ης επετείου, ο πρώην πρωθυπουργός βρισκόταν στην πρώτη γραμμή μαζί με τα υπόλοιπα μέλη του ΣΥ.ΡΙΖ.Α.

Συγκεκριμένα οι Τσίπρας, Δούρου, Σκουρλέτης και Βούτσης προχωρούσαν πιασμένοι χέρι-χέρι.

Ο πρώην πρωθυπουργός ήταν κάζουαλ ντυμένος, με ένα δερμάτινο τζάκετ βγάζοντας και μιλούσε με τον υπόλοιπο κόσμο που συμμετείχε στην πορεία. Μάλιστα, αρκετοί ήταν εκείνοι που έσπευσαν να βγάλουν και μία σέλφι φωτογραφία μαζί του.

Η ανάρτηση του Αλέξη Τσίπρα έχει ως εξής: 46 χρόνια μετά την εξέγερση του Πολυτεχνείου, θυμόμαστε, την έφοδο των παιδιών του Νοέμβρη στον ουρανό και τιμούμε όσους έδωσαν τη ζωή τους για την ελευθερία. Αλλά και όλες και όλους εκείνους που είπαν το μεγάλο «Όχι» στην αμερικανοκίνητη χούντα, όταν αυτό το «Όχι» κόστιζε διωγμούς, βασανιστήρια, φυλακίσεις, εξορίες.

Φέτος έχουμε πολλούς λόγους να είμαστε εκεί. Όχι μόνο γιατί οι παλιοί υμνητές της χούντας δε βρίσκονται πια μόνο στο περιθώριο αλλά και σε κυβερνητικούς θώκους να ομνύουν στη κανονικότητα. Ούτε μόνο γιατί η άγρια καταστολή αναβαθμίζεται σε κυβερνητική στρατηγική αναγκαστικότητας. Θα είμαστε εκεί κυρίως για να στείλουμε μήνυμα αντίστασης στο κύμα της συντήρησης και της οπισθοδρόμησης αλλά και σε όσους έχουν προεξοφλήσει ότι ήρθε το τέλος της ιστορίας.

newsbeast.gr