Πάνω σε σακιά γεμάτα φακές, στην καρότσα του αγροτικού, ο Μπεν Μπρουσκμπάι ποζάρει γυμνός.

Ο 24χρονος αγρότης από τη Βικτώρια της Αυστραλίας δεν είχε κανέναν ενδοιασμό να πετάξει όλα τα ρούχα του μπροστά στη φωτογράφο φίλη του Εμα Κρος, όταν αυτή διατύπωσε αυτήν την επιθυμία την περίοδο του θερισμού το 2016.

Μάλιστα, ανέβασε τη φωτογραφία στους λογαριασμούς του στα social media και «προκάλεσε πολύ γέλιο». Η διάθεσή του για πλάκα όμως σηματοδότησε και την απαρχή του λογαριασμού The Naked Farmer (Ο γυμνός αγρότης) στο Instagram, όπου έκτοτε εκατοντάδες αγρότες και αγρότισσες στέλνουν τις δικές τους γυμνές βουκολικές φωτογραφίες.

«Παρατηρείς ότι όλοι οι αγρότες έχουν ένα λαμπερό χαμόγελο» επισημαίνει ο Μπρουσκμπάι, που θεωρεί ότι αυτό είναι και το μυστικό της επιτυχίας του λογαριασμού, ο οποίος διαθέτει πια σχεδόν 29.000 followers.

Αυτή η εξέλιξη, όπως εξηγεί, του δημιούργησε την ιδέα να μετατρέψει τη σελίδα του στο Instagram σε μια διασκεδαστική πλατφόρμα ευαισθητοποίησης της κοινής γνώμης στο θέμα των ψυχικών νοσημάτων στις τάξεις των αγροτών, όπου -στην Αυστραλία- «τα κρούσματα αυτοκτονιών είναι διπλάσια σε σύγκριση με κάθε άλλο επαγγελματικό κλάδο».

espressonews.gr