Γιώργος Λεχουρίτης στον Antenna Star 103.5: «Ακριβότερο το πασχαλινό τραπέζι» (Ηχητικό)

Στον Antenna Star 103.5 και την εκπομπή «Πρωινός Τύπος» του Παναγιώτη Τσακανίκα φιλοξενήθηκε το πρωί της Μεγάλης Παρασκευής, 3 Μαΐου 2024 ο Πρόεδρος  του Ινστιτούτου Καταναλωτών κος. Γιώργος Λεχουρίτης δίνοντας εικόνα από την κίνηση στην αγορά του Αγρινίου ενόψει Πάσχα.

Σύμφωνα με τον Πρόεδρο του Ινστιτούτου Καταναλωτών, κο. Γιώργο Λεχουρίτη, το φετινό πασχαλινό τραπέζι θα επιβαρύνει αισθητά το οικογενειακό budget, με άνοδο που αγγίζει το 18,6% σε σχέση με το 2023.

Παρά την άνοδο των τιμών, η παράδοση φαίνεται να κρατάει γερά.

Πολλοί Έλληνες, ακόμη και αν περιορίσουν κάπως το γιορτινό τραπέζι, θα τιμήσουν το έθιμο του πασχαλινού αρνιού, έστω και μοιραζόμενο με οικογένεια και φίλους.

Πάντως, η οικονομική δυσχέρεια είναι εμφανής.

Η μη καταβολή δώρων στους δημοσίους υπάλληλους και συνταξιούχους, σε συνδυασμό με τον πληθωρισμό, πλήττει σημαντικά την αγοραστική δύναμη.

Ενδεικτικά, σύμφωνα με έρευνα του ΙΝΚΑ, το 65% των νοικοκυριών σκοπεύει να δαπανήσει λιγότερα χρήματα για το φετινό Πάσχα σε σχέση με πέρυσι.

Παρ’ όλα αυτά, η εορταστική διάθεση παραμένει.

Η αγορά γεμίζει με κόσμο, έστω και αν οι αγορές γίνονται με σύνεση.

Εν κατακλείδι, το φετινό Πάσχα φέρνει μαζί του μια ατμόσφαιρα μείγματος χαράς και οικονομικής εγρήγορσης.

Η παράδοση και η καλή διάθεση ίσως υπερισχύουν των δυσκολιών, με τους Έλληνες να βρίσκουν τρόπους να γιορτάσουν με τους αγαπημένους τους, έστω και με λίγη περισσότερη φειδώ.

Αναλυτικά, τα όσα ανέφερε στη συνέντευξή του ο κος. Γιώργος Λεχουρίτης στον Antenna Star 103.5:

 

Διαβάστε επίσης: Αγρίνιο – Επιτάφιοι 2024: Εντυπωσιακός και φέτος ο στολισμός τους (Photos)